Има храни, които ние традиционно държим в хладилника, включително хляб, домати, авокадо и торта, но истината е, че те там не се запазват по-дълго или по-добре. Експертите са съставили списък на храни, които могат да се държат в шкаф и също да се запазят пресни. Някои от тях дори могат да издържат по-дълго време на стайна температура, отколкото в хладилника.
Ето и 9 неща, които не трябва да съхранявате на студено:
1. Хляб
Хлябът изсъхва в хладилника много по-бързо, отколкото в кутията за хляб, дори и да го сложите в найлонов плик. Най-добре е да го държите в дървена кутия, която обаче да е на хладно и сухо място. Иначе може да мухляса по-бързо.
2. Салата
Ако не успеете да изядете салатата си и решите да си я оставите за по-късно, не я слагайте в хладилник, особено ако съдържа лук. Най-много да вмирише хладилника ви. По-разумно е да я сложите на сухо, тъмно и проветриво място.
3. Чесън
Този зеленчук също трябва да се съхранява на сухо и проветриво място, за да остане свеж за по-дълго.
4. Авокадо
Ако искате авокадото ви да ускори процеса си на зреене, сложете го в купа за плодове (извън хладилника), в непосредствена близост до един банан.
5. Домати
Естественият вкус на доматите се променя от студеното. Най-добре е да ги съхранявате при стайна температура.
6. Мед
Тази храна няма абсолютно никаква нужда от това да бъде охлаждана. Идеалното място на буркана с мед е в шкафа.
7. Торта
Почти всички торти могат да бъдат съхранявани в херметически затворени контейнери, вместо в хладилник.
8. Пъпеш
Пъпешът може да бъде държан в хладилник след като го нарежете. Преди това обаче го дръжте на сухо и хладно място, на стайна температура, тъй като в хладилника ще омекне твърде бързо.
9. Кафе
Въпреки че някои кулинари твърдят, че кафето трябва да се съхранява на хладно място, все пак мястото му не е в хладилника, защото то поглъща миризмите на другите храни. Най-добре е да го съхранявате в херметически затворен контейнер.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Леля Пенка
08:46 09.08.2016
2 бай Кольо
1. Хляб в хладилника - запазва се в пъти по дълго време, особено в топлите дни. Трябва да бъде във фолио.
2. Салата - напълмо погрешно - особено ако не е застроена
3. Авокадо - ако вече е разрязано, в хладилника издържа
десетина дни
4. Торта - явно авторът не познава този кулинарен подукт, хладилникът е задължителен. Иначе в топлото време, след дни, ще имаме непознат продукт.
6. Пъпеш - явно и този продукт е екзотика за авторът
Материалът е по-скоро подходящ за друга рубрика, например - смешни предложения.
09:12 09.08.2016
3 хаха
09:58 09.08.2016
4 Лъчо
10:54 09.08.2016
5 Бай
11:45 09.08.2016
6 ЪКИ
Коментиран от #7
12:08 09.08.2016
7 Бай
До коментар #6 от "ЪКИ":
Да, тъжно е, като погледнеш с какви боклуци се тъпчат двуногите, наричащи себе си хора. Защото организма няма нужда от 99% от нещата, които се консумират, а пък за количеството да не говорим. Ядете ли месо, животински продукти, пържено, мазно, алкохол, газирано.... - това нормален и уважаващ себе си човек не би го поел...но и без това всичко е объркано, така, че повечето са решили да не си използват волята и мозъците си и да карат по течението на илюзията...13:58 09.08.2016
8 Jack Bauer
Автора на статията кога за последно е виждал "хляб" и "хладилник"!?!?!
16:50 09.08.2016
9 пипалот
20:57 09.08.2016