Last news in Fakti

13 Август, 2016 04:16 21 024 9

7 изненадващи ползи от пиенето на топла вода сутрин

  • вода-
  • топла вода-
  • ползи-
  • здраве-
  • ползи за здравето-
  • прием на вода

Водата помага на организма да се пречисти и да се тонизира

Някои от вас може би са свикнали, щом станат сутрин да изпият чаша топла вода или чай, преди да започнат активно деня си. Ако сте от тези, които го правят - продължавайте така, ако ли не - може би е време да започнете. Защо? Редица изследвания показват, че пиенето на топла вода на гладно предлага множество ползи за здравето.

Ето 7 от тях:

1. Чаша топла вода сутрин предпазва от преждевременно стареене

Никой не иска да остарява преждевременно; Въпреки това, наличието на токсини в организма, може да превърне по-бързото стареене в реалност. Когато в тялото се натрупват токсини, то става податливо на болести и стареене. Топлата вода може да помогне на организма да се пречисти. Освен това, тя може да помогне за възстановяването на кожни клетки, което пък води до увеличаване на еластичността на кожата.

2. Чаша топла вода сутрин подобрява кръвообращението

Натрупаните отлагания в нервната система и мазнините в организма могат да бъдат елиминирани, когато пиете по чаша топла вода сутрин на гладно. Това подобрява циркулацията на кръвта в тялото, което е важно за поддържането на правилна мускулна и нервна активност. Редовният прием на чаша топла вода помага за разбиване на мастните натрупвания и изхвърлянето на токсините. Топлата вода също така помага на мускулите да се отпуснат.

3. Чаша топла вода сутрин облекчава болката

Водата е мощен природен лек за облекчаване на менструални болки и спазми. Топлата вода отпуска мускулите на стомаха и помага за облекчаване на болките. Нещо повече, топла вода е ефективно средство за защита от всички видове спазми, тъй като подобрява циркулацията на кръвта и помага за отпускането на мускулите в тялото.

4. Чаша топла вода сутрин помага при загуба на тегло

Ако искате да загубите няколко излишни килограма, редовното пиене на топла вода сутрин може да помогне в това начинание, тъй като е отличен начин за постигане на здравословен метаболизъм. Най-добрият начин е да консумирате чаша вода с лимон рано сутринта. Това ще помогне и за намаляването на телесните ви мазнини

5. Чаша топла вода сутрин подобрява храносмилането

Ако пиете по чаша топла вода сутрин ще стимулирате храносмилателната система и ще помогнете на тялото да смели и отдели по-добре изядената  храни. Проучвания показват, че консумацията на студена вода по време на или след ядене може да втвърди приетата с храната мазнина. Това може да доведе до образуването на мастни депозити във вътрешните стени на червата. Ако обаче замените студената вода с топла, ще се избавите от този проблем.

6. Чаша топла вода сутрин гони хроничните проблеми 

Липсата на вода в тялото може да доведе до хронични проблеми като запек. Тъй като вредните вещества от преработената храна, се натрупват в червата, то и движението им ще стане бавно. Препоръчително е да пиете по една чаша топла вода сутрин, за да избегнете подобен неприятен проблеми.

 7. Чаша топла вода сутрин помага за хубав сън.

Глътка топла вода по време на хранене, особено по време на вечеря и преди лягане, ще помогне на тялото да се отпусне и да успокои нервите. От своя страна, това може да помогне за по-лесното заспиване. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan S

    4 1 Отговор
    7. Чаша топла вода сутрин помага за хубав сън.
    Като гледам, че статията е публикувана в 4,15 сутринта, явно автора си е пил доста късно топлата вода. В ранна утрин човек всякакви глупости може да сътвори. Особено ако не си е пил навреме топлата вода...
  • 2 Бай

    3 1 Отговор
    По-скоро е изненадващо, как готова полезна информация, идваща пак от изтока, и то от преди хиляди години, не се възприема...

    8. Пийте само вода с температурата на тялото, тъй като ако пиете студена, организмът изразходва енергия за да я стопли до телесната температура. Пример - за да стопли организмът 0.5л вода от 10 до 36 градуса, изразходва енергия, равна на тази, да качите 500 кг. товар на височина 10м. Това важи и за храната. Така че, ако се тъпчите със сладоледи, студени напитки и тем подобни, не се чудете къде са ви силите...

    Коментиран от #8

  • 3 Волен Сидеров

    1 1 Отговор
    Никъде обаче не пише каква вода и от къде-това е вятър и мъгла ако се прави от чешмата...чакай ...миаля ша стане-ама балъци не е лошо да има .....
  • 4 плагиат

    2 1 Отговор
    Полза 8: Расте коса и никнат зъби!
  • 5 Роман Ценов

    3 0 Отговор
    Всяка сутрин пия по чаша домашен топъл билков чай.Тия ефекти въобще ги няма.
  • 6 Иванчо

    2 1 Отговор
    Изобщо защо публикувате подобни научно необосновани статии не ми е ясно.Да,съгласен съм че да пиеш вода е задължително,но да забавя стареенето и да сваля мазнини е меко казано глупаво.Надявам се няма хора,които се връзват на подобни глупости :)

    Коментиран от #7

  • 7 Кукундрел

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иванчо":

    Наръсили са ги като кандидат-студентски бисери! Особено това с втвърдяването на мазнините в червата при пиене на студена вода...
    Алоооу, нашите черва да не са водосточна тръба на открито, бе?!? На подобно наивно обяснение и днешните първолаци няма да повярват, за телесна температура/терморегулация не сте ли чували?
  • 8

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай":

    Искаш да кажеш че ако ядем и пием студени храни и напитки ще свалим килограми, така ли да го разбираме, тва не е лошо ако е така.
  • 9 Дивата

    1 0 Отговор
    Статията е абсолютно вярна, всичко съм пробвала да пиеш топла вода е здраве