19 Август, 2016 04:15 1 362 0

4 начина как домашните любимци ни правят по-здрави

  • домашни любимци-
  • здраве-
  • семейство

Животните укрепват имунната ни система и ни правят по-щастливи

4 начина как домашните любимци ни правят по-здрави - 1

Всяко семейство се стреми да осигури здравословна среда, в която да отглежда децата си. Всеки сам определя как да направи това, като някои семейства прибягват до всевъзможни подходи, които понякога могат да изглеждат странни. Някои се доверяват на технологиите, други на фармацията и хомеопатията, трети свързват здравето с активния начин на живот. Има обаче едно нещо, което би могло да подобри здравословното състояние на всеки един от членовете на вашето семейство  - това е домашният любимец.

Ето няколко причини, как и защо животните в къщи могат да гарантират здраве и щастие.

1. Те са страхотни партньори за упражнения

Домашни любимци са голям стимул в тренировките. Това зависи от домашния любимец и обучението му. Въпреки това, ако сте горд собственик на котка или куче, тогава бъдете сигурни, с правилното обучението те могат да станат най-голямата ви мотивация за физически дейности.

Те са чудесни партньори както за разходки, така и за усилени тренировки.

2. Те са чудесни психологически спътници

Здравето се състои от два компонента - физически и психически. Животните са известни със своята способност да разбират и наблюдават различни ситуации. Инстинктивно, те са най-близо към човешкото мислене и емоции; Следователно, те са склонни да бъдат огледало на нашите емоции. Те разбират нашите нужди и са в състояние да ни предоставят психологически комфорт.

В продължение на много години психолозите използват домашни любимци, за да лекуват биполярно разстройство, депресия, обсесивно-компулсивно разстройство, тревоги, и посттравматичен стрес. Подкрепата, комфорта и надеждността на домашния любимец, помагат на собственика му да намери покой.

3. Те повишават имунитета на вашите деца

Децата са основна причина да искате здравословна среда в дома си. В днешно време, когато технологиите са станали неразделна част от ежедневието ни, много деца прекарат по-голямата част от времето си у дома. Това увеличава риска от отслабване на имунитета, тъй като детето е затворено в една изолирана среда. Мръсотията в къщи не е като тази навън. Освен това седейки у дома, децата могат да получат недостиг на витамин Д, който по принцип приемат от слънчевите лъчи.

Колкото по-голям досег с околния свят има едно дете, толкова е по-силна имунната му система. Следователно, ако имате домашни любимци, ще постигнете голям успех при осигуряването на стабилен имунитет за вашите отрочена. Освен че едно животинче ще ги държи по-дълго време далеч от компютъра или телевизора, то ще им осигури контакти с различни вещества, които активират имунната система и спомага за формирането на антитела.

4. Те увеличават необходимостта от добра хигиена

Добрата хигиена е станала важен фокус във всеки дом. Поддържането на чисто домакинство, помага на семейството ви да избегне всяка форма на болести или вируси. Домашните любимци обаче повишават нуждата от постоянна хигиена и по-често почистване, тъй като те неволно пренасят мръсотия и бактерии. Ако имате малки деца, това ще още един плюс, защото по-честото хващане на прахосмукачката или парцала, ще даде на децата ви едно ранното разбиране и приемане на идеята и значението на хигиената.

В крайна сметка, това поставя чистотата и здравето като приоритет в семейството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА