Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 11:39 2 781 11

Системата с пръстов отпечатък в болниците се срина

  • пръстов-
  • отпечатък-
  • болниците-
  • срина

Причината е, че в логовете на сървърите, които поддържат платформата, е постъпила повече информация, отколкото може да бъде обработена

Системата с пръстов отпечатък в болниците се срина - 1

Спряха временно системата за регистриране в болница чрез пръстов идентификатор. Причината е, че в логовете на сървърите, които поддържат платформата, е постъпила повече информация, отколкото може да бъде обработена, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса.

От Здравната каса коментираха още, че в момента се извършва архивиране на данните на болниците и че до края на деня пациентите ще се приемат така.

Тази нощ системата е сигнализирала, че е препълнена и екип от фирмата, която я поддържа, e започнал да работи по отстраняването на проблема.

Към момента пациентите могат да постъпват и да бъдат изписвани от лечебните заведения чрез лични карти.

Факти.бг припомня, че новата регистрационна платформа стана задължителна при постъпване в болница от началото на този месец. По данни на Здравната каса над 300 000 пациенти са се регистрирали чрез своя пръстов отпечатък, а отказалите да го направят били по-малко от 100 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Аман от простотия и продажни....
  • 2 Peter

    0 0 Отговор
    Фирмата некадърник е Стемо. Тяхната оферта е била около 4 пъти по-скъпа от конкурентнатата, но са ги избрали заради "по-доброто" техническо решение....да им имам решенията
  • 3 дасдасд

    0 0 Отговор
    Не, че съм против управляващите ама нямали си шеф този измислен министър... Това ли беше най-наложащото нещо в здравеопазването. И къде е шефа на този дето въвежда такива простотии. Няма ли последици от простотията.. Или нашия министър председател е простак и не може да види простотията ? някой да даде мнение. Като си некадърен измитай се ! няма ти търпим глупащината!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Напълно поткрепям решението да има пръстов отпечатак ! Все пак сме в 21 ви век а не като рашъните в 17 ти !!!

    Коментиран от #6

  • 5 Тасков

    0 0 Отговор
    А отпечатъците в личните карти за какъв чеп са само да ги питам, щом не можем да ги използваме?

    Коментиран от #7

  • 6 валето

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Чудиесно? Тогава искренно ти пожелавам да ти източат данните от системата да ти оберат парите от кредитните карти и да ти натресат фалшив договор примерно към Теленор, който да те търсят да плащаш, понеже си си меко казано тотален фен на простотиите, нищо че си акъллия и проамериканофен, но има неща просто са опасни за живота...тоталното предаване на лична информация на системвата, държавата и хакери! дано сес бъдне, тогава ще те видим какво ще коментираш ако изцобщо ти е до това!
  • 7 валето

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тасков":

    Как за какъв бе? За какъвто бе и смяната на предните с настоящите лични карти. за да захлебват клатикрачметата на канцеларийките в МВР щатовете там по гишетата и да имат тлъсти заплатки - за нищо друго! за какво тая държава върви към погибел от 8 века насам? Заради тлъсти паразити на кокал и яка блюрокрация. заради нищо друго - другото са вредните последици.
  • 8 бббббб

    0 0 Отговор
    Тази информация се ползва от чуждите служби ,с които сме партньори.Как иначе да ти вземат отпечатъците по-друг начин.В полицията не могат защото има закон и правила как става това.И после ще ги скъсаш от жалби.А, така замаскирано към здравеопазването всеки сам се реди на опашка да си даде отпечатъка. Току виж след време някой ,който е излизал извън страната в САЩ /примерно/ да не бъде допуснат отново.Или обявен за издирване от някъде в ЕС да бъде открит за место пребиваването си.
  • 9 jambazina

    0 0 Отговор
    Хак атак на рашънските ватници
  • 10 КойКаквотоКазва

    0 0 Отговор
    Съгласен съм с голяма част от коментиращите. Загубата за едни е печалба за други. Който не иска да губи някъде, да не отива там. Има страни където не се въвеждат безмислени хай-тек ноу хау-та, ама не са модни и лъскави.
  • 11 ме не зе

    0 0 Отговор
    Пъръстовите отпечатъци, ще спрат ли болниците на ужасите, където изрязват хора без нужда ей така на конвейер!?
    Какво, ще промени, товя че някой с риск да му откраднат идентичността го приемат в болница, след като там после го окепазят само и само някакви алчни същества, които не мога да наричам вече доктори и лекари искат да изсмучат, усвоят и откраднат едни пари!?
    За това трябва да мисли здравния министър това да се пресече. Лекар лекара разследва гарван гарвану око не вади и машината на ужаса мели ли мели хора.
    Тоя здравен министър е пълна скръб и вместо да си го признае той "реформира" какво реформираш ве министре само хаос създавате и батака става още по пълен.