Last news in Fakti

7 Ноември, 2016 04:30 1 864 0

Ваксина може да унищожи опиатите в тялото

  • ваксина-
  • опиати-
  • сащ

САЩ в момента се намира в опиатна епидемия – наркотиците са виновни за смъртта на повече от 28 000 души през 2014г., с 200% повече от 2000г.

За да се спре тази страшна статистика, учените изработили ваксина, които може да блокира нивото на опиатите в кръвта.

В тестовете изследователите използвали фентанил – наркотик, който се продава в концентрирани дози и увеличаване възможността за предозиране.

В течение на 6 месеца, мишки били инжектирани с молекули, които да унищожат опиатът.

Оказало се, е лекарствените молекули убили молекулите на опиата, независимо колко количество от него е било инжектирано. Ваксината срещу фентанил в обещаваща, но не е напълно готова за пускане на пазара и използване от хората. Но чрез притока на ново финансиране, учените ще работят заедно, за да развият и осъществят още по-бързо идеята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА