Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 09:16 801 0

Продават пелерината на Дракула

  • дракула-
  • филм-
  • пелерина

Емблематичната пелерина на Бела Лугоши в "Дракула", един от първите холивудски хорър-филми, ще бъде продадена на търг през декември за 1,5 до 2 милиона долара.


Търгът "Иконите на Холивуд", организиран от "Profiles in History", ще включва множество предмети, използвани в различни холивудски хитове. Очаква се черната пелерина от класическия хорър-филм от 1931 да се окаже най-скъпа.


През 1956 Лугоши, който беше един от най-популярните хорър-актьори в ранните дни на Холивуд, беше погребан в костюма си от "Дракула". Остана само пелерината, която той завещал на сина си.


Сега семейството продава пелерината, заедно с избрани сувенири от филмите на Лугоши. Търгът ще се проведе в Бевърли Хилс от 15 до 17 декември.

Информацията е на БГНЕС/Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА