31 Октомври, 2011 09:40 1 076 3

Wal-Mart започва борба с цигарите и холестерола

  • wal-mart-
  • цигари-
  • затлъстяване-
  • холестерол
Wal-Mart започва борба с цигарите и холестерола - 1
Снимка: Архив

От 2012 веригата Wal-Mart ще иска по-високи такси от служителите си, които пушат или пък имат висок холестерол, или наднормено тегло. Пушачите имат нужда от 25% повече здравни услуги от непушачите, посочва Грег Роситър, говорител на Wal-Mart, които осигуряват застраховки на над 1 милион души, включително членове на семействата.

Новата политика може да доведе до намаление на заплатите им и да ограничи свободата на поведението им извън работа, като предизвика и неприязън към работодателите. Съществуват и опасения, че най-ниско платените може да бъдат засегнати най-тежко, защото често може да нямат достъп до фитнес салони или пресни храни.

Очаква се през 2012 близо 40% от компаниите да са наложили глоби за невниманието към собственото здраве.

През последните години все повече компании окуражават служителите си да подобряват здравето си, за да контролират нарастващите цени на здравните осигуровки. Много от тях предлагат и курсове за отказване на пушенето или намаляване на теглото, но малцина се записват или показват признаци на подобрение.

Пушачите и хората с наднормено тегло ще плащат по-високи такси за здравни осигуровки в САЩ, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XXX

    0 0 Отговор
    Не фалираха ли тези ?
  • 2 chetqst

    0 0 Отговор
    Това ако не е опит за контрол над чуждия живот.... трябва да се подстрекава здравословния живот, но за него трябват средства и време.
  • 3 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    С 300-400 лв. месечна заплата въобще ако се осигури някакво хранене - здраве му кажи, а какво остава и за здравословно такова. Луда работа, остана да ни наказват служебно и защото са ни ниски доходите...