23 Декември, 2016 03:15 1 204 1

Евроболници ни режат, защото здравната каса не плаща

  • аптеки-
  • нзок

Болници и клиники в Европа вече отказват оферти за лечение на наши пациенти по договорка с Националната здравноосигурителна каса. Причината е, че финансовата ни институция дължи над 200 млн. лв. на чужди фондове и лечебници като дълговете продължават да се увеличават. Част от борчовете са още от 2014 г., а има и по-стари.

Дела срещу касата не са заведени, но върху задълженията й зад граница текат лихви, обясни пред “Труд” Пламен Таушанов, член на надзорния съвет на НЗОК и председател на Българската асоциация за закрила на пациентите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    ГРОБ и загробва и към своя край!