Сгряващо гювече по унгарски

Публикувана: 10 Януари, 2017 11:47
1 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3785

Изпробвайте тази лесна и вкусна рецепта от gotvetesmen.com с характерни продукти за унгарската кухня: месо, чушки, домати лук, която е идеална за студените зимни дни.

Продукти:

- 300 г телешки шол

- 1 глава кромид лук

- 2 червени чушки

- 1 люта чушка (по желание)

- 1 с. л. доматено пюре

- 150 мл вода

- щипка захар

- 1/2 ч. л. оцет

- сол

Приготвяне:

Телешкото месо се нарязва на кубчета 2 х 2 см.
Запържва се в нагорещен тиган, докато не изчезне розовият цвят на месото.
Месото се изсипва в гювече, отгоре се поставя лукът, нарязан на филийки.
Добавят се чушките нарязани на едро.
Доматеното пюре се размива с водата, прибавят се щипка захар и оцетът.
Фурната се загрява на 200 С.
Гювечето по унгарски се пече около 40 минути, като от време на време се разбърква.

Въвеждане на коментар към статията
Име (като гост):


Напишете кода от картинката КИРИЛИЦА
(само главни букви)
Визуална кептча
Коментар с регистрация »
Коментар:
Много екстри за регистрирани потребители
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.