Last news in Fakti

19 Януари, 2017 11:41 4 800 0

Бърза и лесна лазаня Болонезе с кори на сач

  • лазаня-
  • кори-
  • сач-
  • рецепта
Бърза и лесна лазаня Болонезе с кори на сач - 1
Снимка: Shutterstock

Дори когато нямате много време или сте уморени, все пак можете да блеснете с тази кулинарна идея - рецепта за лесна лазаня с кори, печени на сач, и сос Болонезе от chernomore.bg.:

Необходими продукти:

1 пакет печени кори на сач

500 г кайма

1 червена чушка

1 глава лук

3 скилидки чесън

200 г сирене

1 буркан домати

100 мл зехтин

щипка риган, босилек, майорана

1 ч.л. сол

100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган запържвате в зехтина нарязаните на ситно лук, чесън, чушка и каймата. Добавяте доматите и подправките. Оставяте да поври, докато се изпари 1/3 от соса.

В намазана с масло тавичка поставяте половината от първата кора и я наръсвате с плънката и соса. Отгоре поставяте втората половина и наръсвате само с по-течната част на соса и 1/3 от сиренето. По същия начин процедирате със следващите кори, като оставяте сос за поливане на последната кора. Преди да я залеете обаче, нарязвте лазанята на 8-12 парчета (в зависимост от големината на тавата). Печете на 160 градуса, докато покафенее, и накрая поръсвате с настъргания кашкавал. Изключвате фурната и оставяте лазанята на топло, за да омекне кашкавалът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА