Дори когато нямате много време или сте уморени, все пак можете да блеснете с тази кулинарна идея - рецепта за лесна лазаня с кори, печени на сач, и сос Болонезе от chernomore.bg.:
Необходими продукти:
1 пакет печени кори на сач
500 г кайма
1 червена чушка
1 глава лук
3 скилидки чесън
200 г сирене
1 буркан домати
100 мл зехтин
щипка риган, босилек, майорана
1 ч.л. сол
100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган запържвате в зехтина нарязаните на ситно лук, чесън, чушка и каймата. Добавяте доматите и подправките. Оставяте да поври, докато се изпари 1/3 от соса.
В намазана с масло тавичка поставяте половината от първата кора и я наръсвате с плънката и соса. Отгоре поставяте втората половина и наръсвате само с по-течната част на соса и 1/3 от сиренето. По същия начин процедирате със следващите кори, като оставяте сос за поливане на последната кора. Преди да я залеете обаче, нарязвте лазанята на 8-12 парчета (в зависимост от големината на тавата). Печете на 160 градуса, докато покафенее, и накрая поръсвате с настъргания кашкавал. Изключвате фурната и оставяте лазанята на топло, за да омекне кашкавалът.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА