Last news in Fakti

29 Януари, 2017 09:07 17 270 2

Маска-чудо за изтощена и тънка коса

  • маска-
  • коса-
  • мая-
  • мляко
Маска-чудо за изтощена и тънка коса - 1
Снимка: Shutterstock

Ако косата ви е изтощена от боядисване, изправяне или филиране, пробвайте тази рецепта за маска - ще ви помогне да обновите косата си, да я засилите и ще стимулира растежа й. Тази маска е подходяща за всички типове коса и помага при обилен косопад.

За постигане на максимални резултати и възстановяване на увредената коса прилагайте маската два пъти седмично в продължение на поне два месеца. Резултатът й е траен и ще подсили тънката и чуплива коса. Тази маска е изключително ефективна, защото увеличава количеството на витамини, протеини и минерали, които са необходими за растежа на косата. Хранителните вещества се абсорбират в космените фоликули и по този начин укрепват изтощената коса.

Съставки:
7 грама суха или 20 грама прясна мая

1 супена лъжица топло мляко

1 чаена лъжичка мед

Начин на приготвяне:
В топлото мляко се разтваря медът, а след това се добавя маята. Сместа се оставя на топло място, докато ферментира - около 15 - 20 минути.

Нанесете получената смес върху чиста, влажна коса и покрийте косата с найлонова торбичка/ шапка за баня и с кърпа. Оставете маската да действа най-малко един час (колкото по-дълго, толкова по-добре), а след това измийте косата по обичайния начин.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕРВЕРЗНИК

    0 4 Отговор
    Я стига с тия статии, нали всички се съгласихме че спермата е универсално мазило: и за коса, и за лице, и за свеж дъх, влияе добре на метаболизма, че и зрението подобрява!

    Коментиран от #2

  • 2 Лъчо

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕРВЕРЗНИК":

    Стига ве, твоят маркуч да не е 2 метра, че да си поливаш косата с него...? Аз нямам такъв маркуч, значи ще ползувам резептите на Вени. тенкю Вени! А ти перверрзнико върви в банята да си миеш косатас маркуча си!