Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 19:55 2 660 0

Да надзърнем в едно училище за орангутани (ВИДЕО)

  • орангутани-
  • кетапанг-
  • индонезия-
  • международна природозащитна организация-
  • спасяване на животни

Как една международна организация за спасяване на животни реабилитира осиротели орангутанчета в Борнео

Да надзърнем в едно училище за орангутани (ВИДЕО) - 1

Спасителен център за орангутани в индонезийския град Кетапанг, така се е съсредоточил върху мисията си, че дори нарича себе си "училище за бебета орангутани", пише изданието Huffington Post.

В един от последните филми от поредицата Great Big Story, телевизионният канал Си Ен Ен е документирал работата на служителите от Международна организация за защита на животните, които се стремят да върнат обратно в дивата природа малки орангутанчета, останали без родители.

Да надзърнем в едно училище за орангутани (ВИДЕО)

"Ние откриваме орангутани, които незаконно се отглеждат като домашни любимци, като освен това ги спасяваме от местообитанията им, които са застрашени от унищожение", разказва директорът на центъра Кармеле Лано Санчес. "Това, което правим тук е да ги научим как да оцелеят в дивата природа."

По-рано този месец представители на природозащитната организация са спасили бебе орангутан на име Бояна,което вече се обучава в училището. То е било отглеждано като домашен любимец, след като е било открито в джунглата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА