Last news in Fakti

6 Март, 2017 23:30 2 450 1

Страната, в която изпращат жените на заточение, защото им е дошъл цикълът

  • непал-
  • жени-
  • обичай-
  • чаупади-
  • суеверие-
  • религия

Този древен ритуал е забранен със закон

Страната, в която изпращат жените на заточение, защото им е дошъл цикълът - 1

Из цял Непал жените отиват да спят в прости хижи, далеч от семействата си, когато започне тяхната менструация. Жените биват прогонени от своите домовете, благодарение на древен индуски ритуал, пише "Индипендънт".

В тези хижи няма стени, за да пазят от студа, а освен този доста неприятен и притеснителен факт, на тях им е забранено да се докосват до храна, мъже, едър рогат добитък и религиозни икони.

Дори в столицата Катманду, този древен обичай се спазва в 3 от 4 домакинства.

Ние смятаме, че ако не следваме този ритуал, наречен "чаупади", ще започнат да се случват лоши неща, но ако го правим, боговете ще ни наградят", обяснява Пабитра Гири, хиндуистка от Западен Непал.

"Чувствам, че като следвам традицията, аз правя нещо добро, за това и напускам дома си, когато започне моята менструация", добавя тя.

Но наскоро две жени са починали, защото са следвали този обичай. Една от жените е починала от задушаване с дим, след като запалила огън, за да се стопли.

Чаупади е забранен от закона, но хората продължават да го практикуват, защото са дълбоко суеверни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса опел пежо

    0 1 Отговор
    Диваци, требе америка да им занесе малко демокрация!