Last news in Fakti

13 Март, 2017 17:39 4 109 4

Бокс между орангутани взриви интернет (ВИДЕО)

  • орангутани-
  • банкок-
  • зоопарк-
  • тайланд-
  • боксов мач-
  • атракция-
  • туристи

Тайландски зоопарк принуждава орангутани да се бият за забавление на зрителите

Бокс между орангутани взриви интернет (ВИДЕО) - 1

Атракция за привличане на посетители в тайландски зоопарк разгневи природозащитници и организации за опазване на животните от цял свят, които настояха паркът да бъде закрит, пише британското издание „Метро“.

От години зоологическата гради Safari World в Банкок припечелва добре от "орангутански боксови мачове", в които маймуните се боксират помежду си, облечени в смешни гащета и надянали боксови ръкавици.

Тези „безобидни“ представления се правят за забавление на местните жители и туристите.

Един турист, който гледал шоуто, разкритикува зоопарка за експлоатирането на невероятно интелигентните примати.

„Орангутаните са изключително интелигентни и зоологическата градина ги експлоатира. Това ме разстрои толкова много, че трябваше да се върна у дома и да си взема душ, за да измия цялата тази погнуса от себе си", пише Саманта Фулър, учител от Америка, работещ в Тайланд.

"Шокиращо е, че такова жестоко отношение и експлоатация на животни продължава да се нарича „забавление“ за туристите", коментира Филип Мансбридж, директор на Международния фонд за хуманно отношение към животните (IFAW). "Орангутаните са високоинтелигентни и чувствителни животни, които споделят 97% от своето ДНК с хората."

„Когато видим тези животни да правят такива неудобни и стресиращи номера, знаем, че те не го правят, защото го искат — правят го, защото се страхуват, тъй като често ги удрят с електрошок, изгарят ги с цигара или ги пребиват, ако не се подчиняват по време на обучението. Орангутаните са дървесни примати и затова самото принуждаване да се изправят на двата си криви крака. Много от тези животни са били насилствено откъснати от майките им само няколко дни или седмици след раждането им“, заявява говорител на американската организация за защита на животните (PETA) .

Въпреки, че няма доказателства за това, местни критици и природозащитници казват, че в зоопарка се отнасят жестоко към орангутаните, когато не са на сцена пред публика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бял

    5 0 Отговор
    Да беха взели некое негро по добре.
  • 2 Дарвин

    3 0 Отговор
    Няма дресура без известна доза жестокост.Слоновете там ги „стимулират“с глад.Конете за паркур ги удрят по по краката при прескок/най-нископоставения заден крак/ - немска система наречена мощровка - нещо като строева подготовка...
  • 3 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ЧОВЕКА Е НАЙ ГОЛЯМАТА МАЙМУНА
    ПО ЛОШИ СМЕ И ОТ ОРАНГУТАНИТЕ
    ТЕ ГО ПРАВЯТ ЗА ХРАНА А НИЕ ЗА УДОВОЛСТВИЕ
  • 4 Патето Яки

    2 0 Отговор
    То и боксьорите са си орангутани, но по малко окосмени.