Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 12:36 14 663 6

Мумия от Перу разбуни НЛО духовете (видео)

  • мумия-
  • перу-
  • череп-
  • нло

Следа от НЛО посещение на Земята, трик за налагане на туристическа атракция или свидетелство за племенни обичаи. Това са основните тези, около които учените спорят за откритата наскоро в южно Перу мумия, пише в. „Дейли мейл“ .

Предмет на спора е странният череп, обобщават перуанските медии. Характеристиките на нечовекоподобни черти на мумията са: лицето на мумията има триъгълна издължена в тила форма; очните кухини са много по-големи от нормалното; височината на черепа е 50 сантиметра.

Откритието е направено от известния изследовател на Музея в Куско Ренато Давила Рикелме.

Ученият е озадачен. От една страна черепът е много крехък както е при едногодишните деца, но в същото време очните ябълки и двата големи кътника пък са присъщи за възрастните индивиди.

Рикелме смята, че единствено по-нататъшни изследвания могат да потвърдят извънземния или земния произход на мумията.

Мнозина експерти предупреждават, че е твърде рано да се залита по манията, която предизвика появата на голям екран през 2008 г. на последната серия на „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“.

Учени припомнят, че деформиране на черепите на новородени е разпространена традиция сред индианците от Северна и Южна Америка, но и сред аборигените от Австралия. Открити наскоро останки в днешна Унгария доказаха писанията на римски историци, че хуните по времето на Атила също са деформирали черепите на новородените.

Навсякъде по света това се правело, за да се покаже, че индивидът принадлежи към определена социална прослойка или каста.

Няколко са техниките за постигане на желания ефект като най-разпространени са увиването с кърпа на главата или притискането й с две дъски.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милена Стефанова

    0 0 Отговор
  • 2 Психоза Масова

    1 0 Отговор
    И древните българи са го правели ( деформирането на черепа), но по-скоро е по религиозни причини. Интересно, че за България не се знае, а отдавна са намерени погребения на индивиди с деформирани черепи.
  • 3 Атанас Димитров

    0 0 Отговор
  • 4 morkowa

    0 0 Отговор
    Ааа, ето откъде са се взели тия с деформираните кратуни у нас...
  • 5 черепа

    0 0 Отговор
    Най-много извънземни има в България,особено в шопско,и се делят на дървеняци и гуменяци,първите ни приемат,ни предават,а вторите по-лошо,не приемат,но предават,уникални гумени черепи,и 90% обикновено стават ченгета и мутри,то едно и също де!Пръкват се след 09.09.1944г,защото при разкопки от предишни години такива открити няма!
  • 6 when I was an alien..

    0 0 Отговор
    А замисляли ли сте се за това, че гореизброените племена живеят на коренно различни места по земята, а тогава едва ли е имало начин те да са обменяли информация и да са заимствали едни от други за този обичай с деформирането на главите? Не смятате ли, че някога, някой или нещо по могъщо от хората, е показал на всяко от тези племена това или поне всяко е искало да подражава на тези същества, независимо едно от друго?