23 Ноември, 2011 11:05 961 3

Здравният министър призна за пропуски в „Шейново“

  • стефан константинов-
  • шейново

Родилката е била размотавана, заяви Стефан Константинов

Здравният министър призна за пропуски в „Шейново“ - 1
Снимка: БГНЕС

Прави са роднините на починалата в „Шейново“ родилка, които казват, че жената е размотавана. Това заяви здравният министър Стефан Константинов. Той припомни, че Надежда Узунова е ходила няколко пъти до болницата и вместо да бъде приета е пращана вкъщи.

„Това е пропуск на лечебното заведение“, коментира Константинов и допълни: „Ясно е, че случаят е тежък. Проверката в Шейново е започнала няколко часа след смъртта на родилката, а това, което към момента се знае е, че явно има пропуски.“

Извършена е аутопсия на жената, но ще е нужно около седмица, за да се направят още допълнителни изследвания и да се каже точно каква е причината за смъртта. Всички документи и всички обяснения са взети, включително и записите от видеокамерите.

„Мога да гарантирам, че случаят ще бъде изяснен. Виновните ще бъдат наказани“, обеща министърът.
Константинов е убеден, че, когато има пропуск в работата на болница, трябва да се увеличат санкциите за нея. „Санкцията за „Шейново“ за предходния случай беше 1500 лева. Това е смешно. Това, което трябва да се направи е десетократно да се увеличи санкцията, когато имаме такъв инцидент“, категоричен е той.

„Изборът на екип е доброволен акт и в никой случай хората не трябва да бъдат насилвани. Който насилва пациенти, който ги задължава и ги изнудва, ще понесе цялата строгост на закона“, отбеляза още здравният министър.

Заради починалата на 21 ноември родилка в болница „Шейново“ започнаха три проверки.  Обстоятелствата около смъртта на 35-годишната Надежда Узунова се проверяват от Медицинския одит, Регионалната здравна инспекция, както и от полицията и прокуратурата.

Надежда умира минути, след като е приета в болницата. Бебето й беше без жизнени показатели, на изкуствено дишане, а на 22.11. е починало. В СДВР има образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Съпругът на починалата, Иван, заяви вчера, че ще съди болницата за убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Трябва да раждате в чужбина, ако искате да сте живи и вие, и бебенцето ви! Тук вероятността да умрете е 99 процента!
  • 2 възмутен

    0 0 Отговор
    Не,не10-тократно или 100-кратно завишение на административното наказание-просто трябва загуба на живот в болница да се криминализира!Това е вече ясно на всички,но точно тия,които могат да го направят,направо НЕ ИСКАТ да го направят!
    Апелирам лично към Иван да се обърне за подкрепа към всички българи и съм сигурен,че ще я получи!
  • 3 лекар

    0 0 Отговор
    lekari sprete rabota i otidete v 4ugbina tam 6te vi iskat.mai v balgariq e po lesno da srita6 lekar otkolkoto uli4no ku4e.molq vi sprete rabota i ministara da po4ne da lekuva v usloviqta koito e sazdal.ne moge nekompetentni hora da sadqt ,predi specialistite da se proiznesat .sramota tva nikade go nqma po sveta