Last news in Fakti

17 Април, 2017 08:35 7 546 1

Паяк, излязъл от кошмарите (СНИМКИ)

  • паяк-
  • нов вид-
  • мексико-
  • учени-
  • сиера какачилас

Напълно нов вид паяк, огромен и противен, бе открит в пещера в Мексико

Паяк, излязъл от кошмарите (СНИМКИ) - 1
Снимки: Природонаучен музей на Сан Диего

Паяците предизвикват ужас у някои хора. Но ако случайно сте от онези, които са свикнали с присъствието на тези осмокраки създания и те не представляват особен проблем за вас, то може би съществуването на този „приятел“ ще промени възгледите ви. Самата мисъл, за съществуването на такъв огромен и противен паяк, може да ви докара кошмари.

Гигантското, космато, отровно създание е изцяло нов вид, напълно непознат на учените до сега. Той е бил открит в пещера в Мексико и е с внушителни размери - около 10 см.

"Това е точно онзи вид паяк, който ще накара много хора да пребледнеят, да се разтреперят от страх и да побегнат в неистов ужас", обяснява изследователят Майкъл Уол от Природонаучния музей в Сан Диего.

Паяк, излязъл от кошмарите (СНИМКИ)

Новият ужасяващ осмокрачко е кръстен на мястото, където е бил открит - Сиера Какачилас. Той има огромни предни зъби, които стърчат под осемте му ококорени очи.

Паякът има връзка с известния бразилски паяк-скитник, но срещата с него е по-малко вероятно да ви убие или да ви възбуди фатално. За да обясним, това, трябва да припомним, че ухапването от бразилския паяк-скитник причинява 4-часова ерекция. Причината за това е освободеният в кръвта азотен оксид, който е виновен за разширяването на съдовете и подобрява кръвообращението. Колкото и примамливо да звучи това за някои мъже, трябва да отбележим, че ерекцията, предизвикана от отровата на този паяк често е с фатални последици.

"Вероятността за откриването на нови видове е доста голяма. Като цяло новите видове, които биват откривани от учените са доста дребни и хората често не ги забелязват, дори да живеят край тях. Но като се има предвид размерът на този нов паяк, той е наистина впечатляващо откритие и за нас беше истинска изненада", споделя още Уол.

Учените открили паяка, след като се натъкнали случайно на екзоскелети в пещера в Сиера Какачилас. Там те намерили и живи екземпляри.

"След като вече бяхме разбрали, че паяците са обитавали тези тъмни, затворени пространства, ние съсредоточихме търсенето си в тези пещери и открихме големи популации“, разказва ученият.

Паяк, излязъл от кошмарите (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 0 Отговор
    Пуснете някви китайци или виетнамци и ще изчезне тоя вид.