Last news in Fakti

20 Април, 2017 00:30 11 474 8

Хората са сексуално всеядни по природа (ВИДЕО)

  • секс-
  • ted-
  • кристофър райън

Моногамията е суеверие

Хората са сексуално всеядни по природа (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Твърди се, че бракът е основна клетка на обществото. Погрешно, смята Кристофър Райън, американски психоаналитик и сексолог от Сан Франциско. Съществуващият семеен модел е мъчение за цял живот.

В съвременното ни разбиране за човешките взаимоотношенията мъжете и жените винаги са били двойки, чиито сексуални взаимоотношения изключват секса с други партньори.Но сексологът Кристофър Райън ни превежда през противоречивите доказателства, че човешките същества са сексуално всеядни по природа, с надеждата, че може да се сложи край на дискриминацията, срама и нереалистичните очаквания, които разрушават връзките.

„Човекът не е произлязъл от маймуните – казва той във видеото за TED. – Ние всъщност сме маймуни.”

По думите му ние сме тясно свързани с шимпанзето и бонобото не само генетично, но и сексуално. Именно тези маймуни са широко известни със случайните си връзки и дори с хомосексуализъм.

Вижте видеото (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, която се визуализира след стартиране на видеото):


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ПОП

    19 4 Отговор
    И маймуните правят секс , и ние правим .Въпросът е : кои са по-големите маймуни ? )))))
  • 2 Джон Смит

    17 5 Отговор
    Господи къде си!
  • 3 Гост

    8 24 Отговор
    Много точно казано, но за съжаление задръстеността и тесногръдието много трудно се изкореняват!
  • 4 кроко

    25 5 Отговор
    Вени я да си гледаш работата с тея смешни опити за дискусии на тема секс и връзки. Много ясно че на всички ни се иска понякога нещо чуждо. Обаче именно способността да си контролираме нагона и най-първичните инстинкти, способността да владеем чувствата и емоциите си, ни различава от животните.

    А тоя шибек от видеото, щом се чувства толкова тясно свързан с шимпанзетата, да ходи да се ш.ба с тях!
  • 5 ШАРАН БГ

    19 2 Отговор
    И най-умният си е малко проЗ ! Като спец.сексолог, този "мозък" какво рекламира ,утвърждава и желае да ни втълти - да живее разврата във всичките му нюанси !!?? А защо едни от най-коварните и смъртоносни болести се предават по полов път?? Когато НЯМАШ МОЗЪК В ГЛАВАТА СИ ЗА ДВЕ ПАРИ и мислиш как да задоволиш единствено и само нагона си,естествено е, че си " сексуално всеяден". Хамериканецът открил Америка !?!?
  • 6 хипи

    11 2 Отговор
    Ама това сме го чували вече :" Правете любов а не война" и то в миналия век. Този гений на секс отношенията явно чак сега го е разбрал.
  • 7 ПАГ

    7 2 Отговор
    Е хубаво, ама ако не ни се е-е всичко какво да правим? Е-м само жена си и готово.
  • 8 Кака Гинка

    9 1 Отговор
    Вие (американците) може и да сте маймуни - щом така ви харесва,само че защо вменявате това на всички останали?И колко време ни трябва,за да разберем,че нищо добро не дойде от Америка;и да има такова,то си е за тях,не за нас...