Last news in Fakti

26 Април, 2017 11:40 2 129 0

Експлодиращ снежен човек предсказа горещо лято в ... (ВИДЕО)

  • снежен човек-
  • експлодира-
  • пролетен фестивал-
  • празненства-
  • традиция-
  • народни вярвания-
  • швейцария

Според традиционните вярвания колкото по-бързо избухне, толкова по-хубаво и топло лято предстои

Експлодиращ снежен човек предсказа горещо лято в ... (ВИДЕО) - 1
Снимки Синхуа/БТА

Ако може да се вярва на традициите и народните обичаи, то това лято ще е изключително приятно и топло за швейцарците.

В понеделник страната отпразнува Сехселаутен — пролетен фестивал, по време на който по улиците на Цюрих маршируват стотици коне, а след това препускат в галоп около запалена клада, на чийто връх се намира Боеоег — снежен човек, олицетворяващ зимата.

Главата на Боеоег е пълна с пиратки и шумни фойерверки и според народните вярвания, колкото по-бързо експлодира, толкова по-топло и приятно ще е лятото през годината.

Тази година, снежният човек остана без глава сравнително бързо, след девет минути и 56 секунди с оглушителен пукот, тя се взривила, съобщава The Local.

Експлодиращ снежен човек предсказа горещо лято в ... (ВИДЕО)

Разбира се, народните вярвания и традиционните ритуали невинаги успяват да предскажат правилно какво време ни очаква. Миналата година главата на Боеоег избухна след рекордно дълго време — 43 минути и 34 секунди, но въпреки това, лятото беше горещо и сухо.

Фестивалът от години предизвиква безпокойство и гняв сред любителите на животни, както и сред различни организации за защита и опазване на техните права. Те се опасяват, че силният шум плаши конете, които участват в празника и ги подлага на твърде голям стрес, съобщава сайтът Swiss Info.

Въпреки това, студенти по ветеринарна медицина в университета на Цюрих са следили сърдечната честота на няколко коня, участвали в миналогодишното събитие и посочват, че животните не са показали признаци на стрес или безпокойство извън границите на допустимото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА