26 Април, 2017 13:39 1 668 2

Раздвижете се, днес асансьорите са в почивка

  • асансьори-
  • европейски ден без асансьори-
  • ден-
  • ден без-
  • активност-
  • стълби

Датата 26 април е обявена за Европейски ден без асансьори

Раздвижете се, днес асансьорите са в почивка - 1
Снумки shutterstock

На 26 април се отбелязва Европейският ден без асансьори. Всяка година в него се включат всички хора, институции и организации, които подкрепят активния начин на живот.

Движението по стълби, без да се използват ескалатори и асансьори, дава възможност на всеки да започне деня си енергично и да го завърши с усещането за пълноценна и активна здравословна тренировка.

Ден без асансьори (No Elevators Day) е част от дългосрочната кампания NowWeMOVE — най-голямата европейска инициатива, насочена към агитиране за активен начин на живот.

Раздвижете се, днес асансьорите са в почивка

В България кампанията се организира от 2012 г. насам и има три основни цели: да повиши информираността, относно ползите от физическата активност; да насърчи редовното участие в различни видове спорт и да подобри възможностите за достъп до движение и физическа активност.

През последните години, кампанията успешно е привлякла частния и публичния сектор в европейски и национален мащаб. Тази година членовете на Европейския парламент и служителите в сградата на институцията в Брюксел ще окажат подкрепа на каузата и ще допринесат за популяризирането ѝ сред жителите на ЕС.

Раздвижете се, днес асансьорите са в почивка

В днешния ден без асансьори се включват много фирми и институции в България, офиси, търговски центрове, блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради.

Във всяка страна от ЕС концепцията може да тръгне в различна посока, но основната идея си остава една и съща — повече граждани да проявят желание да направят деня си по-активен.

Всички активности са доброволни и винаги се вземат предвид изискванията за достъп на хората със затруднения в придвижването.

Раздвижете се, днес асансьорите са в почивка


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ироничен

    0 0 Отговор
    И да качвам гипс за ремонта до петия етаж?

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ироничен":

    Защо не го качи вчера ? Днес няма да работиш и ще чаткаш на компютъра.