22 Май, 2017 05:45 1 931 0

Няколко храни за перфектна кожа

  • шоколад-
  • кожа-
  • здраве-
  • храни-
  • зехтин-
  • вода-
  • подмладена-
  • перфектна-
  • стрес

Не забравяйте и водата

Няколко храни за перфектна кожа - 1
Снимка: Shutterstock

Забързаният живот, високите нива на стрес и системното недоспиване водят след себе си редица здравословни проблеми. Един от човешките органи, които страдат най-много от стреса и липсата на сън, е кожата.

Подходящ начин да подмладим кожата е диетата, посочват експерти. Има няколко храни и напитки, които оказват благоприятно въздействие. Положително е влиянието им и за сърцето и кръвната захар.

Зеленият чай е обект на редица изследвания напоследък, пише „Дейли Сабах“. Пиенето често на зелен чай може да предотврати рак на кожата. Не са тайна и магически ползи от зехтина. Високата консумация на зехтин има доказани ефекти при забавяне на стареенето. Включете този продукт в ежедневна употреба, съветват медици и диетолози.

Хората, които консумират повече доматено пюре, имат по-здрава кожа и по-голяма защита срещу слънчеви изгаряния. Наближават горещите летни дни и трябва да се погрижим за нашата кожа – освен външно, нанасяйки слънцезащитен крем, така и вътрешно. Спанакът е друг натурален продукт, който прави кожата да изглежда по-здрава и млада. Тя играе и активна роля в борбата срещу различни заболявания.

Рибата е друг продукт, който е прекрасен помощник в грижата за външния вид. Богата на Омега-3 мастни киселини, рибата освен вкусна е и полезна. Тя подобрява еластичността на кожата. Черният шоколад е друга храна, която почти всички диетолози съветват да се консумира.

Цитрусите и ананасът също помагат за заздравяване на кожата. Морковите и доматите трябва задължително да присъстват в менюто ни. Накрая, но не на последно място, е водата. Напитка, която много хора обаче забравят да пият, освен ако не са крайно дехидратирани и тялото не отправи сигнали към мозъка.

Експертите съветват да пием вода дори когато не сме много жадни, за да поддържаме високи нивата на хидратация на органите в тялото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА