Last news in Fakti

22 Май, 2017 20:00 2 569 2

Можем ли да намерим щастието случайно?

  • щастие-
  • живот-
  • любов-
  • торта-
  • куче-
  • домашен любимец-
  • връзка
Можем ли да намерим щастието случайно? - 1

Няма случайни неща! Това доказват и нашите герои днес. Отново сме събрали историите на няколко човека, които споделят за красивите неща, които са им се случили съвсем „случайно“. Животът рядко спазва стандарти и в повечето пъти хубавите неща ни се случват, просто защото сме попаднали на правилното място на правилното време. Точно като тях:

***

Преди месец, започнах да излизам с едно момиче. Днес разбрах, че е бременна, но не ми го каза тя. Тя просто изчезна. Когато разбрах, отидох у тях, за да я видя. Тя ми каза, че не искала да ме натоварва и да ми съсипе живота... Какво си е мислила? Аз съм на седмото небе!

***

Мечтаех си да отида до Токио с години. И един ден успях да събера достатъчно пари и да си купя билет до там. Всичките ми приятели ми казваха, че е лудост да изхарча толкова много пари, но сега седя в центъра на града, ям рамен и съм изключително щастлив.

***

Видях момиче, което изглеждаше на около 8 години в магазина днес. Тя говореше на едно кученце, галеше го и се усмихваше. Нейните родители стояха настрана. Държейки ръката й, те я гледаха и беше ясно, че бяха ужасно щастливи. По-късно научих, че дъщеря им всъщност е с аутизъм и това е първият път, в който те я чуват да говори, използвайки пълни изречения.

***

Всеки ден пътувам с един и същ автобус и виждам един и същи човек. И всеки ден той ми отстъпва мястото си. Днес той реши да ме заговори. Тази вечер ще излезем на среща.

***

Приятелката ми Кейти ме отдели от семейството ми. Това се случи по възможно най-добрия начин. Преди година претърпях инцидент и бях в кома доста дълго време. Всичките ми близки – бившата ми жена, дори родителите ми – подписаха документ, с който позволяват да бъде изключена животоподдържащата апаратура. Кейти е една от приятелките ми от гимназията. Когато тя разбра, че са планирали да сложат край на живота ми, тя помолила докторите да не бързат. И докато семейството ми са си мислили, че това е краят, Кейти стояла до леглото ми. След седмица, благодарение на нейната помощ, аз се събудих. Аз оцелях и сега сме заедно. Толкова съм щастлив.

***

Един възрастен мъж ми каза нещо, докато излизахме от магазина за сладки неща: „Не бъди тъжна. Всичко ще бъде наред!“ Разбира се, аз вече знаех това, та току-що си купих цяла торта!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    СЪБИНА харесвам те