Last news in Fakti

24 Май, 2017 17:25 17 292 7

Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ)

  • сънували-
  • непознат-
  • образ-
  • появява-
  • сънища-
  • мистериозен човек-
  • загатка

И вие ли сте един от хилядите хора по света, които са виждали мистериозния мъж в сънищата си?

Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ) - 1
Снимки: thisman.org

Сънували ли сте мъжа, когото хора от цял свят твърдят, че са виждали в своите сънища?

Всяка нощ, това лице се явява на сън на хиляди хиляди хора и никой от тях не знае защо.

През 2006 година една жена от Ню Йорк помолила своя психолог да направи портрет на мъжа, когото често срещала в сънищата си. Психотерапевтът извикал художник, който да нарисува портрета на мъжа, толкова често спохождал сънищата на неговата пациентка. След сеанса, рисунката на мистериозната личност останала на бюрото на доктора. По-­късно друг негов пациент разпознал лицето от рисунката. Той също твърдял, че често го сънува. Психологът разпространил портрета сред пациентите си и с изненада открил, че още четирима от тях са го сънували.

Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ)

Случаят става популярен и много бързо, над 2000 души от цял свят съобщават, че лицето на този мъж често им се явява на сън. Той се отнасял добре с всички и давал важни и ценни съвети.

И така всички онези, които твърдят, че са сънували мъжа, започват да разпространяват плакати с портрета му, за да открият още свои съмишленици. Постерите се разпространяват из цял свят - от Америка до Русия, в Италия и Куба и др.

Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ)
Плакат в Ростов, Русия

Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ)
Плакат в Южна Корея

Но каква е причината това да се случва. Разбира се съществуват няколко теории, но никоя от тях не е потвърдена.

1. Теорията за прототипа – тя предполага, че лицето на този мъж е създадено подсъзнателно, когато дадения човек се сблъсква с трудности в живота си. По­чувствителните субекти създават образ, който да ги подкрепя, за да се справят с проблемите си.

2. Религиозна теория – според по­религиозните мъжът е форма, под която Бог се явява на сънуващите. Именно поради тази причина съветите, които той дава, трябва да бъдат приемани.

3. Теорията за нощния пътник – някои казват, че мъжът е истинска личност, която може да пътува сред сънищата на другите чрез общ сън.Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ)
Плакат в Сан-Рамон, Коста Рика

4. Теория за имитациите – това е научна психо­социологична теория, според която този феномен е възникнал случайно и прогресивно се разраства. Когато хората научат за мъжа, те се впечатляват силно, след което започват да го сънуват.

5. Теорията, наречена „Everyman” (“всеки мъж“) – според нея лицето на мъжа съчетава най­-запомнящите се черти от мъжкото лице. Това са най­често срещаните черти, които виждаме в ежедневието си, затова много хора твърдят, че го сънуват.

Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ)
Плакат в Берлин, Германия

И все пак, никой не знае какво се крие зад загадката на мистериозния мъж.

От научна гледна точка, най­-възможни от всички теории се оказват последните две – „Everyman” и Теорията за имитациите. От една страна, нещата, които виждаме ежедневно в живота си, често могат да бъдат подсъзнателно пренесени в сънищата ни, а от друга страна – на кого не му се е случвало вечер да сънува нещо, което му е направило силно впечатление през деня?

Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ)
Плакат в Тексас, САЩ

Въпреки че засега учените не са открили точно обяснение на феномена, мъжът и появата му в сънищата на всички тези хора е интересна тема за размисъл.

Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ)
Плакат в Канталупо ин Сабина, Италия

А вие сънували ли сте го?

Сънували ли сте ТОЗИ мистериозен човек? (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай

    27 4 Отговор
    Сънувал съм само мистериозни жени.
  • 2 кучето шаро

    10 4 Отговор
    Това е Тошо !
  • 3 Чепатия чеп

    10 6 Отговор
    А вие добре ли сте?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хлебарка

    3 0 Отговор
    аз го сънувах! той ме биеше с бухалка! 😾