Last news in Fakti

24 Май, 2017 18:05 10 328 2

Трудни времена за „Якудза“. Мафиотите крадат храна

  • якудза-
  • мафия-
  • япония-
  • японска мафия-
  • дребни кражби-
  • кражба-
  • храна

Двама членове на банда, свързана с японската мафия опитали да откраднат 198 неща, включително храна

Трудни времена за „Якудза“. Мафиотите крадат храна - 1
Снимка: shutterstock

В днешно време много хора живеят на ръба на мизерията. Недоимъкът и нуждата застигат все повече хора, обричайки ги на тежък и труден живот. Оказва се, че тази съдба може да застигне дори членовете на една от най-могъщите мафиотски групи в света — могъщата и безпощадна японска мафия „Якудза“.

Животът на мафиотите от „Якудза“ е станал толкова труден, че някои от тях са принудени да се принизят на нивото на дребни джебчии, за да останат в „бизнеса“.

Двама членове на организираната престъпна група бяха арестувани, заради твърдения, че се опитват да откраднат хранителни стоки на стойност 76 120 йени (683 долара) в мол в централния японски град Нагоя, съобщава местната полиция, цитирана от световните информационни агенции.

„Арестуваните са членове на банда, свързана с групата Кобе Ямагучи-гуми“, каза говорител на полицията, имайки предвид организация, която се откъсва от най-големия синдикат на „Якудза“ — Ямагучи-гуми, през 2015 г.
Мафиотите, на възраст между 52 и 59 години, се опитали да откраднат 198 неща, включително диня, ориз, змиорка и готови ястия, заедно с шефа на бандата им.

Един от тях признал пред полицаите, че „групата е толкова бедна“, че членовете ѝ трябва да крадат храна, за да преживяват.

Японската мафиотска организация „Якудза“, наричана от медиите и полицията „групата на насилието“ се смята, че води началото си от 17 век и набира сила сред хаоса, обхванал Япония след втората световна война, когато многобройните престъпни организации, разполагащи с милиарди долари, разпростират влиянието си и превземат почти всеки аспект от живота в Япония.

Съществуването на „Якудза“ отдавна се смята за „необходимо зло“ и групировката е толерирана дори от правителството, защото представителите на мафията осигурят ред по улиците и вършат нещата бързо, колкото и съмнителни да са способите им.

Но все по-малката социална търпимост, слабата икономика и все по-малкият брой на нейните членове, в крайна сметка са нанесли тежки поражения на „Якудза“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечока

    52 0 Отговор
    Единствената мафиотска организация в БГ са бившите ДС-та които след 89г си присвоиха държавните активи, майстори на дезинформацията и политическите интриги, манипулират общественото мнение както искат, днес техните внучета са хотелиери в Слънчев Бряг
  • 2 комунист

    15 1 Отговор
    Такова нещо в България не може да се случи-взели сме мерки.