Last news in Fakti

4 Юни, 2017 20:00 5 249 2

Как да разчупиш леда по тези 11 лесни начина

  • съвет-
  • топ 10-
  • среща-
  • приятел-
  • компания-
  • тема-
  • разговор-
  • въпрос
Как да разчупиш леда по тези 11 лесни начина - 1

Да завържеш разговор с някого може да е най-голямото предизвикателство в определени случай. Затова тези 11 съвета ще ви помогнат да направите добро впечатление и винаги да можете да разговаряте с някой, който току-що сте срещнали.

1. Покажете, че се интересувате от човека, с когото говорите. Хората обичат да говорят за себе си, така че да разчупите леда, оставете ги да говорят. Слушайте внимателно и се опитайте да изглеждате заинтересовани в нещата, които ви казват.
2. Избягвайте въпросите с отговор ДА/НЕ. Когато говорите с някого, се опитайте да задавате по-обширни въпроси. Например, вместо да питате „Прекарвате ли си добре?“, попитайте „Как разбрахте за това събитие?“
3. Оставете другият човек да ви обясни нещата, за които не знаете. Ако той спомене нещо, което ви е ново, помолете го да обясни. Така разговорът ви ще продължи по-дълго.
4. Четете новините. Може и да не ви харесва, но ще намерите за полезно да започнете разговор с нещо актуално, вместо с некомфортна тишина. Опитайте с „Чу ли какво се случи...?“
5. Споделете преживяване. Ако другият човек спомене нещо познато или сте ми нали през нещо сходно, не се стеснявайте да споделите. Така ще се сближите.
6. Бъдете честно. Ако ви харесва да провеждате дълги и смислени разговори, просто си кажете. Някои лични въпроси също са позволени, като например: „От какво се страхуваш?“ или „Какво най-много харесваш на живота си?“
7. Учете се от най-добрите. Кои са най-известните оратори от телевизията или youtube, които следите? Научете се да задавате въпросите, които те задават; на кое да отговаряте; кои шеги са подходящи.
8. Нахранете увереността им. Комплимент и усмивка вършат чудеса. Комплиментите привличат вниманието и интереса на момента. Но бъдете честни и не преувеличавайте!
9. Никога не говорете за тези неща: религия, аборти, политика и икономика. В това число може да включите и бившите. Да, бившите не са любима тема на никого.
10. Използвайте по-добра версия на обичайното: „С какво се занимаваш?“ Например попитайте: „Какво те държи зает/а напоследък?“ Така човекът, с когото разговаряш, ще може да се фокусира върху сферата, за която иска да говори, а не за която е принуден.
11. Не сте сами. Помнете, че не сте единствените, които се чувстват странно в подобни ситуации. Дори и онези, които изглеждат уверени, може да се чувстват като вас. Така че, бъдете първите, които да разчупят леда. Заслужава си!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fake life

    18 2 Отговор
    Че то вече кой искада си общува на живо ? Всички са се вторачили в смартфоните и търкат ли търкат. Нали ги виждам излезли на заведение седнали на една маса, а всеки се дзвери в телефона, тагва се, лайква се, прави се на 'квот не е по социалките и т.н.
    Fake life !

    Коментиран от #2

  • 2 Къртев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "fake life":

    Ха ха ха, има нещо вярно.