Last news in Fakti

11 Юли, 2017 13:19 8 357 2

Специалното писмо на една баба към внучката ѝ

  • писмо-
  • баба-
  • семейство-
  • внучка-
  • дядо-
  • внук-
  • мама-
  • любов-
  • обич-
  • мъдрост
Специалното писмо на една баба към внучката ѝ - 1
Снимка: Shutterstock

Скъпа моя,

Аз исках да напиша това писмо на твоята майка четвърт век назад...

Но тогава бях само на 25 години, мислех за битовите неща: как да нахраня децата, да заведа майка ти в яслите и да не изпусна лекциите.

Сега съм на 50 и понатрупах малко опит, който искам да споделя с теб. Не твърдя, че знам всичко за живота, но в края на краищата съм твоя баба и единствената ми цел е да си щастлива. Съветите ми, ако не помогнат, няма и да ти навредят.

Не се страхувай да падаш

Карай колело, ски, кънки и не се страхувай от падане. Ще боли, знам, но за сметка на това ще станеш бърза и ще се научиш да ставаш тогава, когато повече от всичко ти се иска да заплачеш.

Показвай своята гледна точка
Не трябва да мълчиш, ако нещо не ти харесва или с някого не си съгласна. Не премълчавай мнението си нито заради приятелство, нито заради любов. Ако не те чуват или искат лоялност, противоречаща на разбиранията ти, кому са нужни такова приятелство и любов?

Не се срамувай да се извиниш
Само силните момичета умеят искрено да се извинят и да осъзнаят грешките си, а на мен ми се ще ти да пораснеш такава. Сложно е, знам, да кажеш: „Прости ми, не бях права. Как можем да оправим нещата?”, но ако успееш да се научиш, тогава трудно ще те победят.

Не се плаши от слабите оценки
Тройката – не е чак толкова лоша оценка. Тя ще ти покаже слабите ти места, ще знаеш над какво имаш да работиш. Слабата оценка не означава, че си глупава. Тя е просто мотивация за действие.

Не се страхувай да бъдеш непопулярна
Докато всичките ти „популярни“ съученици ходят вечер на купони и сутрин качват снимките в интернет, ти ще се научиш да плуваш, да пееш и така нататък. И когато на 18 те ще седят с дебелите си задници във Фейсбук, ти ще покоряваш света.

Не се бой да си странна
Баба ти не се бои!

Не се страхувай да се влюбиш
Любовта и без да те пита ще дойде. Радвай се, че вече си голяма.

Не се страхувай от първата целувка
Повярвай ми, това е прекрасно! И не се плаши, че не го правиш както трябва. Жените от нашия род се целуват отлично, това ни е в кръвта!

Не се страхувай да се омъжиш или обратно, да не се омъжиш
Когато пораснеш, на никой няма да му пука имаш ли халка, или не. Ако решиш, че семейният живот е за теб, постарай се да срещнеш „своя“ човек и всичко ще се получи. Дори разпръснатите навсякъде чорапи няма да те ядосват. А по-късно ще имаш кой да ти направи вечер масаж и с кого да разходите кучето.

Не се страхувай да родиш
Няма да те лъжа – боли, но и това е най-прекрасното нещо, което може да се случи в живота ти!

Не се страхувай от развода
Животът тече по своите си пътища. Всичко се случва. Не се отчайвай и не се затваряй в себе си. Разводът не е край на живота. Той е просто начало на нещо ново и навярно интересно.

Не се страхувай да плачеш
Сълзите са избор на силния. Ако си силна ще правиш каквото искаш. Ще плачеш, ще се смееш, ако поискаш и чорапите ще разхвърлиш по целия апартамент.

Опитвай новото
И не мисли какво ще кажат хората. Вземай от живота най-хубавото и не е важно, колко е безумно желанието ти според другите.

Не се страхувай от старостта
С възрастта ще се научиш повече да цениш живота и любовта. А след това ще можеш своето писмо на внучката да напишеш.

Не се страхувай да губиш близки
Дълго мислих дали да ти го напиша. Загубите са неизбежни. Близките ще си тръгват, но след тях ще остава любовта и спомените.

Обичам те, баба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър

    17 0 Отговор
    пишете повече такива неща,стига с политики и мошенници
  • 2 БАЙ МИЛЕ

    9 0 Отговор
    ПРЕКРАСНА ПУБЛИКАЦИЯ !!!!

    БРАВО !!!!