Last news in Fakti

6 Септември, 2017 00:30 22 507 11

Секс без ангажименти или приятели с екстри

  • секс-
  • приятели-
  • ангажимент-
  • екстри-
  • обвързване
Секс без ангажименти или приятели с екстри - 1
Снимка: Shutterstock

Идеята за "приятели с екстри" е много удобна за хората, които в днешно време все по-трудно се обвързват сериозно. Да си имаш някой за секс без ангажимент е особено привлекателно за мъжете, които нямат желание да се ангажират в сериозни връзки или брак. Ако нещата са ясни и за двете страни, за да няма объркани умове и разбити сърца, в този тип отношения няма нищо лошо.

Ето как е правилно да подходите в подобни отношения:

Бъдете абсолютно честни и не създавайте очаквания за връзка

Това е най-важното условие в подобен тип взаимоотношения - да сте напълно честни и да не създавате у другия човек погрешни очаквания за възможна романтична връзка. Факт е, че сексът, особено редовният с един и същи партньор, води до някаква интимност и е много лесно за някои хора да се подведат и да започнат да си правят романтични планове.

Правете безопасен секс

Тъй като не сте единственият партньор или поне не можете да бъдете сигурни дали не сте, задължително използвайте предпазни средства по време на секс.

Пазете личния си живот

Голяма грешка е да представите на приятелите си и да въведете в компанията си човека, с когото правите секс от време на време. Това подава погрешни сигнали и води до нереалистичния извод, че имате по-сериозни намерения към този човек.
Също така е препоръчително е да не разказвате лични преживявания, за да не се сближавате прекалено много.

Не си правете срещи

Необвързващите сексуални отношения не предполагат излизане по кафета, ходене на кино и ресторанти.

Приемете, че тези отношения са временни

Не свиквайте и не ставайте зависими от отношенията с този партньор, макар и да са само сексуални. Идеята на понятието "приятели с екстри" е забавление без усложнения, което не предполага романтични чувства. Ако усетите, че се привързвате, по-добре се оттеглете, за да не страдате, когато тези отношения стигнат до естествения си завършек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любов

    40 7 Отговор
    М дааа..Привлекателно е за мъжете.. Много ясно..И напълно разбираемо...
    Но повечето (не казвам всички) жени,не са узрели за такъв тип връзки..
    Актуално и модерно е да си емоционален пън и да се развиват подобни взаимоотношения(сделки), НО ...Не е за всеки!
  • 2 Къртев

    29 15 Отговор
    Кажи, честно! Приятелки с екстри имах в ученическите си години, а те лапаха въдицата още на първия филм в къщи. Сега е сложно, защото първо са екстрите след това приятели може и да не станем. Вече не се занимавам, защото съм семеен, но такава меркантилност и елементарни намеци съм срещал, че като се сетя се чудя. Но наистина се случва човек да попада на чисто сексуални връзки. Просто физическо привличане и трябва да се отдаде, иначе натрупва напрежение в себе си.
  • 3 Дама Бг.

    13 3 Отговор
    Хм...Добре...„Приятели с екстри”...И. ... как ще наречете Жената - Мъжът практикуващи такива Приятни, Необвързващи,Удобни и т.н взаимоотношения..?!?!...
    Интересно ...
  • 4 газо

    16 6 Отговор
    Най обичам чук и чао...нали Вени?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 приятел

    12 6 Отговор
    Венелинчеее, искаш ли да бъдем приятели ??
  • 7 Gele

    10 6 Отговор
    ми то хубаво, но какъв е смисъла като няма емоции ? аз искам да спя с дадена жена защото съм преценил че може да ми роди хубаво дете и ще ми бъде приятна компанията и и оценката и е важна за мен...
  • 8 Лично мнение

    24 1 Отговор
    По голямата част от мъжете сме тъпи и лесно се влюбваме, затова такива връзки не ни устройват.
  • 9 Катър

    10 3 Отговор
    Е, вярно че мъжът олабва жилата по такъв начин, а на жената й се наместват чакрите.Обаче наистина не е за всеки, както бе казано по-горе.И все пак ако и двамата осъзнават, че всичко това е временно то прекараното заедно време може да се окаже много ценно!
  • 10 mich

    4 1 Отговор
    ...факт е, че много подхранва мъжкото его! Но мъжете са различни, поне при мен няма как да се случи качествен секс без мин. доза емоция...
  • 11 Тъпак

    5 0 Отговор
    В тоя свят на използвачи това няма как да стане.