27 Септември, 2017 14:04 1 316 1

Изненада! Слушалките ви помагат да отслабнете

  • слушалки-
  • отслабване-
  • тренировка-
  • загуба на тегло-
  • излишни килограми-
  • австралия-
  • експерт-
  • затлъстяване

Повечето хора ги използват всекидневно, но не подозират, че именно те са ключът към отърваването от излишните килограми

Изненада! Слушалките ви помагат да отслабнете - 1
Снимки: shutterstock

Ако загубата на тегло беше лесна задача, всички щяхме да сме фини и слаби. Все пак наднормените килограми не са нещо, с което да се гордеем, а и често пъти водят до сериозни здравословни проблеми. Ето защо, независимо колко труден и неравен ви се струва пътят към отслабването, трябва да стиснете зъби и да го извървите до край. Все пак има неща, които могат да направят героичния ви поход малко по-приятен и лесен.

Неочаквано, а със сигурност и неподозирано, такъв помощник в борбата с излишните килограми се оказват слушалките, пише в. Daily Star.

Австралийски лекар наскоро разкри как с помощта на този много популярен предмет, използван ежедневно от милиони, дори милиарди хора по света, можете да намалите теглото си и да подобрите тренировките си.

Изненада! Слушалките ви помагат да отслабнете
Снимки: shutterstock

Ако се огледате наоколо, докато вървите по улицата, няма начин да не видите поне няколко души, които слушат музика със слушалки. Оказва се, че тази приятна и отпускаща дейност е чудесен пример за съчетаване на приятното с полезното, дори да не го осъзнаваме.

Ник Фулър, австралийски специалист по проблемите със затлъстяването, твърди, че слушалките са ключът към успешната загуба на тегло.

Според него около 70% от австралийците се провалят в опитите си да отслабнат. В битката срещу излишните килограми хората често се впускат в трудни и досадни физически дейности, които в крайна сметка ги се оказват неефективни, защото хората се отказват от тях, преди да са достигнали целта.

"В отчаянието си мнозина просто хвърлят парите си на вятъра, тъй като редовните посещения във фитнес залата стават скучни, тренировките стават все по-трудни, а забавлението и мотивацията се изпаряват. В крайна сметка повечето хора се отказват и отново се връщат към предишните си нездравословни навици", обяснява експертът.

Изненада! Слушалките ви помагат да отслабнете
Снимки: shutterstock

Според експерта проблемът има едно просто решение — онези, които имат желание да отслабнат просто трябва да избират упражнения, които са им "по сърце" и да ги правят със слушалки на уши.

Защо?

"Предишни проучвания показват, че слушането на музика по време на тренировки повишава както удоволствието от тях, така и интензитета им. В резултат на това отслабването е значително по-успешно и по-лесно", казва още Фулър.

"Освен това слушането на музика със слушалки прави хората по-фокусирани и съсредоточени върху извършваната от тях дейност. Много хора се разсейват в разговори с приятели, докато тренират или спортуват. Това разсейване води до забавяне или спиране, което на свой ред се превръща в пречка към ефективната загуба на килограми. Когато са със слушалки обаче, те рядко или никога не спират, за да разменят някоя и друга дума с човека до тях", допълва австралийският специалист.

Изненада! Слушалките ви помагат да отслабнете
Снимки: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЪРП И ЧУКундур

    0 0 Отговор
    измислил го е руснака бреей