Last news in Fakti

28 Декември, 2011 19:48 1 957 0

Панда в класация за жените на 2011 г.

  • би би си-
  • жени

Кои са жените на отиващата си 2011 година? Сред тях са певицата Адел, бразилският президент Дилма Русеф, Пипа Мидълтън. А също и панда. Ето как изглежда класацията на Би Би Си.

Януари - Габриел Гилфорд

Американският конгресмен Габриел Гилфорд бе на среща с избиратели в щата Аризона, когато неизвестен я простреля в главата. Нападателят уби шестима и рани 13 души. Гилфорд оцеля след спешна мозъчна операция. До август тя се възстанови и дръпна сериозна реч в Конгреса, призовавайки за вдигане на лимита на американския държавен дълг.

Февруари – Адел

След като изпя хита си „Someone Like You” на наградите Брит, Адел се изкачи на върха на британските класации – за песен и албум, оглавена от компилацията й „21”. Адел стана първият артист, успял да пласира два хита в първата петица на двете класации едновременно. Преди това подобно нещо са правили легендарните Бийтълс. „21” оглави класациите за албуми в още 18 държави, а „Someone Like You” стана световен хит. По-късно талантливата певица получи шест номинации за наградите Грами, а списание „Билборд” я обяви за артист на годината – преди Лейди Гага и Риана.

 

Март - Иман ал-Обейди

Една обикновена либийска шокира света през март. 29-годишната Иман ал-Обейди разказа пред чужди медии  как е бита и изнасилвана от военната милиция на Муамар Кадафи. Без да се притеснява, жената показа синини и белези по тялото си, когато органите на реда прекъснаха с ритници срещата й с медиите. Ал-Обейди щеше да бъде измъчвана, но получи убежище в САЩ.

 

Април – Пипа Мидълтън

Пипа Мидълтън доби световна слава като балдъза на принц Уилям. Сестра й Кейт се омъжи за британския престолонаследник, но под светлините на прожекторите нямаше как да не попадне и Пипа. 27-годишната организаторка на партита вече е техен основен гост. Тя дори лъсна гола в два британски вестника, които после се извиниха за предизвиканото неудобство.

 

Май – Нафисату Диало

Чудите се коя е тя? Това е прислужницата от хотела в Ню Йорк, която срути за една нощ кариерата на Доминик Строс-Кан. Последва бързата му оставка като шеф на Международния валутен фонд. Нафисату Диало шокира хората от двете страни на Атлантика, обвинявайки Строс-Кан в опит за изнасилване. Жената твърди, че французинът опитал да я насили, докато чистила стаята му. По-късно в показанията й бяха открити нередности, което стопира съдебния процес.


Юни – Ли На

Ли На пренаписа историята на тениса, ставайки първата китайка с титла от Големия шлем. Ли На победи чисто италианската Франческа Скиавоне на финала на Откритото първенство на Франция. Макар и непозната по света, тенисистка има желязна репутация у дома на човек, който не си пада много по нормите. Тя има роза, татуирана върху гърдите си, а веднъж сопнато скастри свои фенове и ги накара да млъкнат.


Юли - Шарлийн Уитсток

Когато Шарлийн Уитсток стана новата принцеса на Монако, всичко изглеждане съвсем нормално. Тя се омъжи за принц Алберт, който принадлежи към една от най-старите европейски династии. Но Уитсток за малко да развали собствената си приказка, тъй като бе на крачка да се прибере в родната Южна Африка, научавайки неприятни подробности за личния живот на възлюбения си – изневерявал й. В крайна сметка кралското семейство я убедило да остане.


Август - Мишел Бахман

Американският конгресмен- републиканец Мишел Бахман спечели първичните избори за партийна номинация за президент в щата си Айова. Това е първият тест за нея по пътя й в превръщането на основен конкурент на Барак Обама на президентските избори догодина. Тя се прочу с критиките си към Обама, центрирани около планираната от него здравна реформа. Бахман имаше и подкрепа от християните и Чаената партия, но собствените й партийни опоненти я засенчиха.

 

Септември – Дилма Русеф

Бразилският президент Дилма Русеф стана първата жена, която откри дебатите на заседание на Общото събрание на ООН. Тя е убедена, че 21 век принадлежи на жените. Русеф, която има български корени, е първият бразилски президент от нежния пол.

 

Октомври – Дукесата на Алба

Дукесата на Алба Кайетана Фитц се омъжи на 85-годишна възраст за 24 години по-млад от нея държавен служител. На сватбата си в Севиля богатата испанка танцува фламенко.

Ноември - Келси де Сантис

Жена на ноември е ефрейтор Келси де Сантис, служителка на военноморските сили на САЩ от Вирджиния, която сбъдна мечтата си, след като певецът и актьор Джъстин Тимбърлейк прие поканата й, отправена в Ю Тюб, да бъде неин кавалер на бала на морските пехотинци в Ричмънд, щата Вирджиния.

Декември - пандата Суити

Пандата Суити, заедно с приятеля си също гигантска панда – Съншайн, бяха посрещнати на летището в Единбург с гайди и песни след 11-часово пътуване от Китай. С пристигането им приключи петгодишното лобиране на Кралското зоологическо дружество в Шотландия и на британското правителство за изпращането на гигантските панди. Те са взети на заем за десет години срещу 600 000 паунда годишно. Зоолозите на Острова се надяват през това време сладките мечоци да се сдобият с потомци.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА