Last news in Fakti

13 Октомври, 2017 20:00 1 780 0

7 цитата за това как да се справим с тревогата

  • цитати-
  • съвети-
  • тревоги-
  • притеснения-
  • тъга-
  • щастие-
  • радост-
  • успех-
  • живот-
  • страх-
  • смелост
7 цитата за това как да се справим с тревогата - 1

Понякога ни се струва, че сякаш сме стъпили на сцена. Чувстваме се сякаш само ние имаме проблеми и тревоги. Трудно е да вярваш, че някой разбира как се чувстваш.

Много хора очакват от нас да се справим превъзходно, да успеем, да продължим напред, да бъдем смели. Истината е, че това се очаква от всеки един и доста често всичко това тежи. Всеки се чувства по този начин.

Затова събрахме няколко цитата, които да ви накарат да се почувствате по-добре. Те ще ви помогнат да разберете, че не сте единствените, борещи се с тревогата. И пак те ще ви дадат надеждата, че няма вечно да се чувствате така.

Трябва да знаете, че не сте сами в това.

1. Право в целта

"Внимавайте как говорите на себе си, защото вие се чувате най-добре.“

2. Удивителна черта, която някои хора притежават.

"Тъжните хора винаги се опитват най-силно да направят хората щастливи, защото знаят какво е да се чувстваш зле и не искат никой да се чувстват по този начин.“

3. Всички сме хора.

"Ако се намирате на тъмно място в момента, знайте, че това е нормално. Дори и да не искате да станете от леглото и всичко, което може да направите е да дишате, това е нормално. Дишайте, отделете си нужното време и всичко ще се нареди за момента, в който ще сте готови.

Всеки ден е битка. Понякога унищожавате всичко, което стои пред вас. А друг път просто се чудите кога най-накрая ще свърши и този ден. При всички случаи вие сте боец. Не го забравяйте!“

4. Мъдростта в книгите за по-малките

„Иска се много смелост, за да се изправиш срещу враговете си, но колко повече се иска, за да изправиш срещу приятелите си.“ - проф. Дъмбълдор, из книгите „Хари Потър“

5. Нека бъдем реалисти...

„Никой не си записва колко пъти се проваляте. Не си го внушавайте. Бъдете спокойни.“

6. Не всичко се вижда и чува.

„Смелостта не винаги реве като лъв. Смелостта е онзи тих глас в края на деня, който ви казва да опитате отново утре.“
7. Всички сме специални.

„Бъди някой, който може да накара всеки да се почувства като някой.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА