31 Октомври, 2017 14:23 1 089 0

Леопардът Памела си има малко (СНИМКИ)

  • леопард-
  • памела андерсън-
  • национален парк-
  • земята на леопарда-
  • малко-
  • майка-
  • роди

Животното бе осиновено от актрисата Памела Андерсън през 2015 г.

Леопардът Памела, който бе кръстен на американската актриса Памела Андерсън, се разходи из националния парк "Земята на леопарда" в руската област Приморие, придружен от своето малко.

Разходката им бе заснета от камерите за наблюдение в парка, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

Автоматичната система за наблюдение е успяла да засече хищната котка няколко пъти през последната половин година, съобщи управата на парка в официално съобщение, публикувано в сайта им.

Според служителите на парка, това е първото малко на Памела. Татяна Барановска, директор на парка "Земята на леопарда", коментира, че животното проявява силни майчински инстинкти и може да бъде описано като много добра майка, която пази малкото си.

"Това умение е необходимо за опазването на популацията на това рядко животно. За да спасим амурските леопарди обаче, е нужно и друго, а именно отдадеността на хора като Памела Андерсън и други нейни колеги, които пазят животните и се грижат за тях", заяви още Барановска.

Американската актриса, която е член на Консултативния съвет на Международния фонд за хуманно отношение към животните (IFAW), стана кръстница на женския леопард през 2015 г.. Преди това животното бе вписано в регистъра на парка като Leo 38F.

Актрисата получи своя сертификат за осиновител и пазител на леопарда на тържествена церемония в Кремъл, през декември 2015 г. Тогава тя даде и името си на животното, като знак на симпатиите си към него.

По онова време хищната котка току-що бе навлязла в зряла възраст и бе изключително предпазлива. Тя рядко се появяваше пред камерите, като най-често правеше това през нощта. След две години, поведението на голямата котка се е променило значително — тя е станала по-смела и по-активна.

"Много се радвам за Памела, майчинството е най-прекрасният дар за цял живот. Развълнувана съм", коментира звездата от "Спасители на плажа" по повод раждането на малкото леопардче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА