31 Октомври, 2017 16:25 4 569 1

Маймунката Айнщайн прилича на великия физик не само по името (ВИДЕО)

  • маймуна-
  • айнщайн-
  • алберт айнщайн-
  • памукоглав тамарин-
  • красноярск-
  • зоопарк

Мъникът е от редкия вид памукоглав тамарин

Маймунката Айнщайн прилича на великия физик не само по името (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Маймунка, която много напомня за прочутия физик Алберт Айнщайн, заради рошавата си прическа, стана новата атракция в зоологическата градина на сибирския град Красноярск. Заради приликата на животинчето с автора на теорията на относителността, то е кръстено Айнщайн.

Маймунката е от породата памукоглав тамарин и макар съвсем от скоро да е част от обитателите на зоопарка, тя очарова посетители и служители с пухкавата си рошава прическа и жизнерадостен нрав.

Памукоглавият тамарин е вид дребна южноамериканска маймуна, която се среща единствено в Колумбия. Тези маймуни са един от 25-те вида примати, класифицирани като критично застрашени. На свобода днес живеят около 6000 индивида. Причината, тази симпатична маймунка да е поставена в една от най-рисковите категории от червения списък на Международния съюз за защита на природата, са бракониерството и дърводобива, който е унищожил около три четвърти от местообитанията ѝ.

В момента зоологическата градина в Красноярск е ангажирана с важен казус — търсене на подходяща съпруга за Айнщайн, с която да продължат рода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Това не прилича на маймуна, а на някакво друго животно. Предните му лапи не са като на маймина !