Last news in Fakti

11 Ноември, 2017 20:00 5 872 2

Странни и удивителни факти от миналото, които звучат абсурдно днес

  • факти-
  • странно-
  • необичайно-
  • нетипично-
  • абсурд-
  • история-
  • минало
Странни и удивителни факти от миналото, които звучат абсурдно днес - 1

Светът около нас е удивителен и непредсказуем. Великите умове никога няма да спрат да разрешават и най-интересните главоблъсканици и да доказват налудничавите теории, на които искаме или не да вярваме. Тук събрахме 19 факта, които могат да изглеждат странни, но са пълна истина.
1. Кафето радикално променя вкуса. Затова обичаме да ядем нещо сладко, докато пием кафе.
2. Отхвърлянето и физическата болка се отразяват по един и същи начин на мозъка. Същите рецептори се активират, както когато ви отхвърлят, така и когато чувствате болка.
3. Самолетът може да лети поне още 100 мили с дупка в горивната клетка и изключени турбини. Такъв случай всъщност е имало веднъж.
4. Маймуните виждат лица върху неодухотворените предмети. Те виждат оптични илюзии, понеже постоянно се страхуват за живота си. Те са склонни да виждат врагове навсякъде около себе си.
5. Матракът удвоява теглото си след 10-годишна употреба, заради събрания в него прах и частици. По време на употребата му, малки люспи и парченца от кожата също падат в матрака.

6. Мозъкът реагира на вербалните и невербалните задачи по напълно различни начини. Оказва се, че разбираме езика на глухонемите по-добре на подсъзнателно ниво.
7. През нощта междупрешленните дискове се успокояват и се разширяват. Затова сме с 1% по-високи на сутринта.
8. Върху човешката кожа живеят повече форми на живот, отколкото хора на планетата. Всеки ден споделяме тялото си с около 90 трилиона бактерии.
9. Видрите се държат за лапи, докато спят, ядат или просто се носят във водата, за да не се изпуснат една от друга.
10. Елвис е бил естествено рус. Кралят на Рок & Рол-а си е боядисвал косата тъмна, за да могат очите му да изпъкнат по-добре.
11. Взимаме по-добри решения, докато мислим по темата на друг език. Езиците ни помагат да се абстрахираме от емоциите и да анализираме ситуацията по-ясно.
12. 15% от въздуха, който дишаме съдържа само клетки мъртва човешка кожа.
13. Възможността да умреш по пътя да си купиш лотариен билет е по-висока от възможността да удариш джакпота от лотарията.
14. Структурата на косата на новородено бебе се променя напълно през първата година от живота му. Не се изненадвайте, ако новороденото ви русо бебе се окаже брюнет след година.
15. Полярните мечки се опитват да останат невидими в снега като покриват черните си носове с лапи.
16. Песимизмът се наследява генетично. Хората, които мислят негативно са притежатели на мутиралия ADRA2b ген.
17. Има повече хора по света с наднормено тегло, отколкото гладуващи. 30% от населението на Земята е с наднормено тегло, докато едва 5% умират в следствие на това.
18. Нашата усмивка има 3 функции. Имаме усмивки, които изразяват привличане, власт и насърчение. Зигоматичният мускул прави различно нещо при всеки вид усмивка.
19. В зората на фотографията хората са си правили снимки само в официални дрехи със сериозни наранявания на лицето или при болест. Било е много популярно да се снимат починали хора, като близките и фотографът са ги поставяли в пози, в които изглеждат живи. Първият „експерт по Фотошоп“ е използвал акварелни техники, за да създава различни ефекти върху вече проявените снимки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чуденка

    9 1 Отговор
    Не разбирам общото, между заглавието и съдържанието - ако това са стински факти, защо трябва да звучат абсурдно в настоящето или в миналото??!

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чуденка":

    Ти пък! Каква връзка търсиш между заглавие и съдържние?!?
    Важното е да се чете и коментира.