5 Януари, 2012 10:25 1 917 0

Херцогинята на Кеймбридж става скаут, гледа към Бъкингам

  • скаут-
  • кейт мидълтън

Младоженката Кейт Мидълтън, известна и като Херцогинята на Кеймбридж, е решила да изостави бляскавия светски живот и дизайнерските тоалети и да се посвети на благородната кауза да бъде скаут, съобщава днес в. „Телеграф“.

Изданието коментира, че по този начин тя дава недвусмислена заявка да върви по стъпките на Диана, принцесата на Уелс, която приживе беше патрон на редица хуманитарни инициативи.

В прессъобщението от канцеларията на двореца „Сейнт Джеймс“ се отбелязва, че Кейт Мидълтън е приела да подпомага и ръководи благотворителни организации, които се занимават с деца с проблеми с наркотиците и алкохола, така и с поведенческите проблеми на подрастващите или неизлечимо болни деца.

Херцогинята на Кеймбридж, която в понеделник става на 30 години, ще бъде патрон на организацията „Действие срещу зависимостите“ и на Националната портретна галерия. Тя също така ще бъде патрон на Хосписите за деца от Източна Англия и малката фондация „Стая на изкуството“ (Art Room).

Последната се занимава с лечение на проблемни деца чрез изкуство и е била покровителствена от Даяна, Принцесата на Уелс.

Херцогинята, която е била скаут в младежките си години, разкри, че била вдъхновена от любовта си към природата и желанието си да работи с млади хора.

Организациите били избрани лично от херцогинята и отразяват интересите й и проблемите, върху които иска да обърне внимание, уточниха от двореца „Сейнт Джеймс“.

Ръководителят на британските скаути Беър Грилс заяви, че под патронажа на Кейт Мидълтън очаква и други младежи да се присъединят към движението като доброволци.

„Телеграф“ отбелязва, че изборът на Херцогинята от Кеймбридж да се занимава с Хосписите за деца от Източна Англия също не е случаен. Миналият ноември тя дори ги посети и се срещна с част от родителите. Хосписите предлагат грижи на неизлечимо болни деца и оказват психологическа подкрепа на техните родители.

През последните седмици се появиха редица спекулации в британските таблоиди, че обществените ангажименти на Кейт Мидълтън ще са ясен сигнал, че младото семейство гледа към Бъкингам, а принц Чарлз мисли за оттегляне.

Ясната заявка от Херцогинята на Кеймбридж да следва стъпките на покойната Даяна показват нагласите в кралското семейство за следващия престолонаследник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА