Last news in Fakti

16 Ноември, 2017 11:51 2 870 1

Учител може да бъде уволнен заради отношението му към транссексуален ученик

  • транссексуален-
  • ученик-
  • учител-
  • уволнен

Учителят е пред уволнение, защото се обръщал към транссексуален ученик като момиче, а не като къммомче

Учител може да бъде уволнен заради отношението му към транссексуален ученик - 1

Джошуа Сътклиф, учител по математика в държавна гимназия в Оксфордшир, заяви, че жалбата е пристигнала, след като той неволно казал: "Браво, момичета!" на момчето и друга ученичка по време на час, съобщава Independent. Учителят твърди, че основавайки се на християнските му вярвания, няма нищо нередно, когато се говори като на момиче на човек, родил се от женски пол.

Училището разследва оплакванията от майката на ученика за няколко примера за "неправилно отношение" към техния син.

27-годишният учител, който е пастор на евангелска църква, отказва да използва местоименията "той" или "него", когато се обръща към ученика и вместо това използва само името му и смята, че според християнските му вярвания това е напълно правилно. Той се е извинил за конкретния случай и твърди, че се отнася с уважение към всеки от учениците си, като добавя, че се обръща към ученика с избраното от него мъжко име


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАН

    12 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР!