Last news in Fakti

26 Януари, 2018 00:30 15 609 8

„Изстрели“ за оргазъм - последен хит в пластичната хирургия

  • изстрели-
  • оргазъм-
  • секс-
  • пластична хирургия-
  • интервенции

Инжектирането на кръвна плазма в клитора повишава сексуалното удовлетворение

„Изстрели“ за оргазъм - последен хит в пластичната хирургия - 1
Снимка: Shutterstock

Пластичната и гениталната козметична хирургия се популяризират все повече сред жените и мъжете. В тази статия се разглеждат някои от възможностите на гениталната козметична хирургия, независимо дали те могат да доведат до повишено сексуално удовлетворение или не, пише на сайта medicalnewstoday.com, цитиран от "Блиц".

Наскоро новинарските сайтове съобщиха за шокираща нова тенденция сред някои мъже, касаеща избелването на пениса в Тайланд. Това отново насочва вниманието към често противоречивите процедури за „подобряване“ на интимните части. Днес има много генитални козметични интервенции и други „подобрения“, които са станали достъпни както за мъжете, така и за жените.

Според Американското дружество на пластичните хирурзи (ASPS), статистиката за пластичната хирургия показва, че търсенето на интервенции, които променят размера и формата на вътрешните полови органи при жените или външните срамни устни, се увеличава с 39% през 2016 г. в сравнение с 2015 г. Мъжете също са фенове на естетичните интервенции, съставляващи 8% от всички, които търсят козметични процедури в Съединените щати, казват от ASPS. В световен мащаб се провеждат годишно над 8 000 процедури за удебеляване и удължаване на пениса, съобщава Международното дружество по естетична пластична хирургия.

Какви са гениталните „актуализации“ и защо ги избираме? Също така, има ли вероятност те да подобрят чувството ни за самодоволство и благополучие?

По-долу ще разгледаме тези въпроси и ще предоставим преглед на гениталната козметична хирургия и какво трябва да имате предвид, преди да легнете под ножа.

Женска козметична хирургия

Жените имат избор от процедури за подобряване на гениталиите или подмладяване. Пластиката на срамните устни е може би най-известната генитална козметична намеса за жени. С нея се намалява размерът на едната или на двете външни срамни устни.

Пол Баунуел, консултант по пластична и козметична хирургия и член на Британската асоциация на естетичните пластични хирурзи (BAAPS), сподели пред Medical News Today, че повечето жени, които идват да се консултират за генитална козметична процедура, е „поради функционални проблеми като дискомфорт при упражнения, конна езда, колоездене и йога. С някои видове дрехи, бельо и бански костюми също може да им е неудобно“.

Според ASPS тази козметична интервенция струва около $2,730 средно в САЩ. Понякога тя е придружена от процедура за намаляване на клиторната качулка - макар че този тип интервенция може да се извърши отделно, което включва намаляване на гънките на кожата, които „обвиват“ клитора. Това може да се направи само, за да се подобри външният вид след хирургичната операция или да се промени клиторната чувствителност, въпреки че от BAAPS отбелязват, че „има малко информация за резултата“.

Вагинално затягане

Вагиналното затягане или вагинопластиката е процедура за „подмладяване“, при която влагалището на жената се стяга. Тази процедура е често изисквана от жените, след като са преминали през естествено раждане. Вагинопластиката може да включва „разрези“, въпреки че понякога се предлагат и неинвазивни процедури, като лазерна хирургия. Този тип интервенция също е показал, че помага при стресуринарна инконтиненция.

Намаляване на размера на срамното възвишение

Друг вид козметична интервенция, която се предлага в някои клиники, е намаляването на размера на срамното възвишение, което е област точно под корема и над големите срамни устни. Тази част от женското тяло образува естествена изпъкналост, но някои жени може да се чувстват неудобно за размера й. В тези случаи често се извършва липосукция, за да се премахне излишната мазнина от тази област, а понякога е необходимо и отстраняването на кожа.

По-спорни процедури

Някои „възстановителни“ или „подобряващи“ генитални процедури за жени са били обект на много по-големи противоречия, отколкото други. Един такъв пример е химено-хирургическата интервенция, която има за цел да „поправи“ разкъсания химен, тънката мембрана, която линира вагиналния отвор. Хименът се разрушава по време на сексуален контакт или дори поради напрегнати физически упражнения, които обикновено не повлияват на гинекологичното здраве. Въпреки това традиционното му асоцииране с девствеността доведе до много дебати относно легитимността на процедурите за възстановяване на химена.

„О-изстрели“ и „G-изстрели“

Друг обект на дебати напоследък са инжекциите, които твърдят, че повишават сексуалното удовлетворение на жените, наречени „О-изстрели“ и „G-изстрели“.

„О-изстрелите“ са кратки и се наричат „изстрели за оргазъм“. Това са интервенции, при които плазмата, богата на тромбоцити, произлизаща от собствената кръв на жената, се инжектира в клитора и съседната вагинална област. Това трябва да увеличи чувствителността към клитора.

По същия начин „G-изстрелите“ имат за цел да увеличат площта на спорното и неуловимо чувствително при жените G-място със същата цел - да подобрят сексуалното удоволствие.

Но според експерти Medical News Today научи, че ефективността на тези процедури се основава на анекдотични доказателства и все още не са проведени убедителни проучвания за потвърждаване на степента на успех. Те твърдят, че е трудно да се определи дали или до каква степен тези „изстрели“, които увеличават силата на оргазма, постигат желания ефект.

Мъжки генитални козметични интервенции

При мъжете има по-малко генитални козметични процедури. Най-известните интервенции са тези, свързани с подобряването размерите на пениса и обикновено са два вида:

- операция за удължаване на пениса:

Тази процедура се основава на изрязване на връзката, която свързва основата на пениса с таза, така че по-голяма част от мъжкия член да е открит

- операция за удебеляване на пениса:

Това се отнася до добавяне на дебелина към размера на пениса, което обикновено се извършва чрез отстраняване на мастната тъкан от други части на тялото, където се намира в излишък, като например корема, и инжектирането й под кожата на пениса

Изненадващо е, че повече мъже, отколкото жени, избират генитална козметична хирургия - по-специално подобрение на пениса. Но също така е по-вероятно да не са доволни от резултатите. Изследователите показват, че мъжете имат много ниски нива на удовлетвореност след операцията и това може да се сведе до особено нереалистичните очаквания, с които са тръгнали към интервенцията. Като цяло само 35% от пациентите са доволни от резултата от операцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    14 7 Отговор
    Глупости,да вземат да почнат да им монтират по- една па...а и на жените и да се свършва вече
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БайТози

    25 2 Отговор
    БравоВени.Вагинално затягане,затягайте дудите че и на мъжете им е по убаво да роботят на тесни места.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чукач

    10 0 Отговор
    Абе мудерни джендаре ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 експерт

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    "Друг вид козметична интервенция, която се предлага в някои клиники, е намаляването на размера на срамното възвишение, което е област точно под корема и над големите срамни устни. Тази част от женското тяло образува естествена изпъкналост, но някои жени може да се чувстват неудобно за размера й. В тези случаи често се извършва липосукция, за да се премахне излишната мазнина от тази област, а понякога е необходимо и отстраняването на кожа."
    Да не ги сбъркат с травестити, сигурно