Last news in Fakti

9 Февруари, 2018 00:30 11 500 10

Господар, роб и още роли в садо-мазо секса

  • садо-мазо-
  • секс-
  • bdsm-
  • господар-
  • роб-
  • подчинен

Всяка връзка, независимо дали влиза в графата BDSM или не, включва доверие и желание за комуникация

Господар, роб и още роли в садо-мазо секса - 1
Снимка: Shutterstock

За хората, които не практикуват BDSM, садо-мазо отношенията общо взето се свеждат до наученото от романите и филмите, подобни на "50 нюанса сиво" – връзка между опитен, авторитарен мъжки доминант и наивна субмисивна жена. Всъщност, в BDSM културата съществуват повече роли от това и те могат да бъдат както сексуални, така и несексуални.

Ето няколко от най-често срещаните роли в силовите занимания:

Доминанти

Доминантите често биват генерализирани като хора, които просто се стремят към притежанието на контрол в сексуални ситуации, но всъщност има различни видове доминантни характери и хората често могат да са комбинация между тях. Някои са садисти, получаващи наслада от това да причиняват болка (със съгласието на партньора), докато други харесват ритуалите в съответните практики. Някои искат да се чувстват като учител или настойник, или пък да бъдат авторитетна фигура в живота на техния подчинен.

Господар/Господарка

Това е доста широка категория, тъй като по принцип тези названия се използват за нарицателно и на Доминантите. Господарят или Господарката очаква различно по степен подчинение от своя роб – някои могат да го третират като предмет, игнорирайки го, когато не е необходим, или пък да го „дресират“, така че да задоволява нуждите им своевременно.

Татенце/ Мама

Тази роля няма нищо общо с фантазии за кръвосмешение или пък за секс с малолетни. Това е просто класификация за доминант, който проявява забележителна грижовност към своя „Малчо“. Връзката често не е сексуална, а ролева.

ФемДом
Винаги жена, ФемДом може да има мъж или друга жена за роб. Нейната работа е да заема традиционно „мъжки“ роли, през цялото време или само по време на секс. Това може да включва унижение на мъжа, карайки го да влиза в традиционно „женски“ роли, да прониква в него с пенис колан или да се облича в женски дрехи.

Подчинен

Подчинението се възприема различно от всеки. То може да се реализира в много форми, всяка една от които изисква доверие, гласувано на доминанта, но най-общо може да се каже, че се изразява в слугуване, пасивен секс, приемане на болка и т.н.

Слуга

Слугите прекарват времето си в очакване на заповед от техния доминант, за да го накарат да се чувства по-добре. Те се отзовават мигновено (след предварително уговаряне – все пак, това е игра). Подчинените, които търсят болка, обикновено не се интересуват от унижение, а просто са мазохисти.

Роб

Робът е вид подчинение, при който подчиненият отдава своята воля на Господаря си. Това е по-всеобхващаща форма на подчинение, в която робът не си поставя лимитите сам – техните граници се поставят от Господарят или Господарката. Робите се държат така, сякаш са „собственост“ на своя доминант.

Домашен любимец

Най-често срещаните домашни любимци са кончета, кученца и котенца. Може да включва костюми, маски или аксесоари като ушички, опашки, нашийници, юзди и т.н. За подчинения обикновено ползата е удоволствие от дехуманизацията и ексхибиционизма, но понякога е и просто насладата да се почувства „отвързан“, неограничен от хорските норми и в безопасността на своя Собственик. Не е свързано със зоофилия.

Мъник

Мъникът е възрастен, който приема роля, подобна на тази на домашен любимец – те гледат на своя доминант като на протектор и грижовник, но си остават в ролята на човек. Тази игра на сила често е несексуална, а по-скоро ролева и подчиненият очаква да бъде глезен, наказван и дисциплиниран от своя господар, който обикновено играе ролята на Татенце или Мама.

Феминизация

Това е по-широка категория, тъй като може да се срещне като практика при всички случаи на унижение на мъж. Подчиненият доброволно се оставя да бъде третиран като „женичка“ – да се облича в полички и прашки, да изпълнява сексуални и несексуални роли, които често се свързват с морално остарелите роли на жената. Целта е мъжът да бъде унизен, бивайки превърнат в пародия на жена.

Келеме

Келемето или „пикльото“ е субмисивна роля, в която робът се държи непослушно и нарочно нарушава заповедите на своя доминант. Това може да се прави за внимание, за тестване на лимитите на господаря или за да се провокира наказание. Обикновено причината за търсенето на тази роля е в мазохизма от страна на подчинения.

Ясно е, че няма двама души, които да са напълно еднакви, както няма и две връзки между доминант и подчинен, които да са напълно идентични, пише сайтът Sexwell. Всяка връзка, независимо дали влиза в графата BDSM или не, включва доверие и желание за комуникация, за да бъдат и двамата партньори щастливи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпото

    7 2 Отговор
    Аз практикувам ЛАКАТУШ или на бг. ръгЪнИ.
  • 2 Vulpes

    11 4 Отговор
    Всичко е според партньора с който си! Най обичам като ми се падне някоя,която неправела френска.....?!?! И в следващия момент лежи и не мърда или те пита какво да правя? Ами въображение нямаш ли? Аз ще си свърша така или иначе,въпросът е и двамата да сме задоволени.
  • 3 БайТози

    9 2 Отговор
    Айде Вении,на садо мазо ли го подкара сега?Ще се бием ли,ще се е...м ли?
  • 4 ДЕДО ВЛАДИКА

    16 3 Отговор
    Мацка се вози в такси и гледа на тавана залепени чифт джапанки. Пита шофьора:
    - За какво са тези джапанки?
    - Обуй ги и ще видиш.
  • 5 точно тъй

    7 2 Отговор
    Много си палава Вениии, много!
  • 6 дългия

    6 3 Отговор
    Аз съм и ад и рай, господар съм и съм роб, начало съм и съм край- демон твой съм и твой съм Бог.
  • 7 Истанбулска конвенция

    5 3 Отговор
    Ако ги въведат тези Социални роли за изучаване още в детската градина, ще решим демографския проблем. Ето как Бойко ужким мисли за Западните Балкани, но се грижи за народа :)
  • 8 Подводница

    4 0 Отговор
    Някак ми се иска да се познавам лично с Вени
  • 9 Нафарфорий

    5 0 Отговор
    Ааааа как може, тва не е по Истанбулската конвенция!
  • 10 Ей тоя

    0 0 Отговор
    Някой да си търси роб ?