15 Април, 2018 00:30 18 536 7

Сексуално главоболие – симптоми, причини и лечение

  • секс-
  • главоболие-
  • симптоми-
  • причини-
  • лечение

Научете всичко за сексуалното главоболие, както и възможно ли е то да бъде лекувано

Сексуално главоболие – симптоми, причини и лечение - 1
Снимка: Shutterstock

Главоболието е една от най-честите причини, заради които хората отказват да правят секс. В някои случаи болката е реална, докато в други – удобно оправдание, с което човек отклонява интимностите със своята половинка. Сексуалното главоболие обаче е съвсем различно нещо – то не се появява преди сексуалния акт, а по време на него или непосредствено след финала.

Най-малко един процент от хората страдат от сексуално главоболие, тоест болка в главата, която се получава преди, по време или след оргазъм, пише rozali.com.

Симптоми на сексуалното главоболие

Най-общо казано сексуалното главоболие може да бъде разделено на два типа с различни симптоми. Първият тип сексуално главоболие се характеризира с тъпа болка в главата и врата, която се засилва, когато сексуалната възбуда се увеличава. Вторият тип сексуално главоболие представлява внезапно, тежко и пулсиращо главоболие, което се случва точно преди или в момента на оргазъм.

Според някои специалисти съществува и трети тип сексуално главоболие, което се проявява веднага след секс. Неговите симптоми донякъде са микс между първите два вида, защото болката може да бъде от лека до изключително силна.

Причини за сексуалното главоболие

Мъжете са от три до четири пъти по-склонни да страдат от сексуално главоболие, вероятно защото те са по-активни по време на секс. Ниската кръвна захар също може да бъде една от причините за сексуално главоболие.

Магнезиевият дефицит по принцип се свързва с главоболие, ето защо и той може да бъде причинител на болката в главата, свързана със секса. Ако човек страда от мигрена, това също е рисков фактор, свързан със сексуалното главоболие. В повечето случаи сексуалното главоболие не е опасно, а само неприятен „страничен ефект” от секса, който при редовна поява може значително да понижи желанието за интимности.

Всъщност при някои хора сексуалното главоболие може да бъде чест проблем, други могат да се сблъскат с него само веднъж в живота си, докато трети – никога.

В малък процент от случаите сексуалното главоболие може да се дължи на сериозен здравословен проблем като кръвоизлив, мозъчен аневризъм, субдурален хематом. Ако сексуалното главоболие е свързано със загуба на съзнание, повръщане, схванат врат и други неврологични симптоми, както и продължава повече от 24 часа, то вероятно човек има по-сериозен здравословен проблем и се нуждае от незабавен медицински преглед.

Лечение на сексуалното главоболие

Ако човек страда от сексуално главоболие, той трябва да се старае да приема повече храни, богати на магнезий като бадеми, кашу, тъмни листни зеленчуци, авокадо и пълнозърнести продукти. Във всички случаи е добре да се консултира с лекар, за да изключи сериозен здравословен проблем и за да получи насоки какво още може да подобри в начина си на живот, за да избегне сексуалното главоболие.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостъ

    9 5 Отговор
    Хм...аз пък що страдам от сексуално мъдоболие?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе

    4 6 Отговор
    Доказано е че мозъка не може да усети болка, затова това е класическо оправдание на кифлите, придаващи си добавена стойност на природния отвор.
  • 4 месара

    0 2 Отговор
    е за това наще кифли ги боли главата постоянно!
  • 5 Анонимен

    4 0 Отговор
    Днес за може би 3 път ми се случи да изпитам много силно главоболие точно по време на оргазъм, но това се случи докато мастуборах в банята. Този път болката беше толкова силна, че имах чувството, че ще изпадна в безсъзнание. Никога досега не бях усещал толкова силно главоболие. Чувството беше сякаш главата ми ще се пръсне от налягането вътре.... Започнах да се притеснявам на какво може да се дължи това, тъй като никога досега не бях чувал за сексуално главоболие. Статията много ми помогна, за което много ви благодаря!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Е какво направи.и на мене ви се случи

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    И какво направи
  • 7 И при мен също стана при вториа тек без

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    И при мен също стана при вториа тек без
    Как дасе лекувам [email protected]