Last news in Fakti

9 Май, 2018 11:11 3 545 10

15% от 26-годишните са девствени заради страх от секса

  • секс-
  • девственост-
  • млади-
  • великобритания-
  • статистика

Младите масово се страхувал от нереалистичните очаквания в секса, насадени от киното и поп културата

Близо 15 процента от великобританците на 26-годишна възраст са останали девствени, защото се страхуват от секса, установи проучване, публикувано от в. "Метро".

Според изследване, проведено от лондонския "Юнивърсити колидж", родените непосредствено преди началото на новото хилядолетие изчакват по-дълго, преди да започнат да правят секс. Изследователите направили проучване измежду 16 000 души, родени в периода 1898-1990 година, като изследването започнало, когато те били 14-годишни.

Участниците били интервюирани и през 2016 година, когато те били на 26, а екипът установил, че 15 процента от тях били все още девствени. Твърде възможно е процентът да е и още по-висок, тъй като известен брой от участниците отказали да отговарят на въпроси, свързани с половия им живот.

От получените данни става видно, че във Великобритания значително се е увеличил броят на девствените млади хора. При предишни проучвания британците, запазили своето целомъдрие до 26-годишна възраст, са били едва 5 процента.

Отказът от полов живот специалистите обясняват като обратна реакция на свръх сексуализирането на съвременната култура. Тя породи страх от интимност при голям брой младежи. "Според днешните принципи всички жени трябва да имат изключително сексапилни тела, а мъжете да са в постоянна ерекция", коментира Сузана Абси ,една от авторките на изследването. Тези стереотипи плашат младите британци да не би да се представят под нивото на очакванията и да бъдат подигравани в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    3 6 Отговор
    Джендери да спрът и др.74% и вс. ще си дойде на мястото след 30г.
  • 2 Бесен Язовец

    5 6 Отговор
    Русобите в бг.отдавна ги е страх от снушения и затова са все по- малко хехехехе хехе хохохохоооо
  • 3 111

    6 4 Отговор
    Колкото и неприятно да ми е да си призная, аз също съм в подобна ситуация, и не се гордея с това. По-странното е, че ми е много по-приятно емоциалното отношение и общуване с представител на нежния пол, от колкото сексуалното.
  • 4 Христо

    15 2 Отговор
    Начи ще ходим да си тървим малко употребявани жени в Англия, че нашенските на 26г вече имат по 20-30 изредени пръча.
    Истинско приятелство между момче и момиче мобе да има само ако единия е обратен!
  • 5 гост

    3 1 Отговор
    Самият сексуален контакт е нищо, ако не си с подходящ партньор, който да те желае. Само едно движение, което само по себе си не доставя удоволствие при липса на емоия и желание за другия човек.
  • 6 гошо експертта

    6 4 Отговор
    От тези 15 процента съм сигурен че 99,9 процента са с наднормено тегло и грозновати . Ако са в нормата 45-55 кг. , 160-170 см. с малко чар съм сигурен че м/у 14 и 18 годишна възраст , "водят на майките си с по една обиколка " , всичко друго е мързел не подърженост и комплекси .!
  • 7 El comandante

    6 3 Отговор
    И мен ме е страх да с го призная но и аз съм в това положение. На 36 съм дори, но още живея с нашите. Жените спряха да ме интересуват откакто като бях на 10 и с чичо Мустафа си играхме на чичо доктор.

    Коментиран от #9

  • 8 Гост1

    3 1 Отговор
    Чакай малко сега нещо не схванах : родените в периода 1898-1990 г. Това си е доста обширен период около 92 години идват ! И са ги интервюирали през 2016 как така са били 26 годишни ? Ако е от първите си е направо геройство на 118 години и още девствена .😂
  • 9 vasik atanasova

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "El comandante":

    ЩОМ СТЕ СИ ИГРАЛИ НА ДОКТОР ЗНАЧИ НЕ СИ ДЕВСТВЕН
    АЙДЕ СЕГА

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.