13 Май, 2018 08:40 16 384 27

Ново откритие доказва, че Голямата пирамида в Гиза е създадена от извънземни

  • голямата пирамида-
  • гиза-
  • извънземни
Ново откритие доказва, че Голямата пирамида в Гиза е създадена от извънземни - 1
Снимка: Shutterstock

Мнозина са запознати с хипотезата, че египетските пирамиди всъщност са дело на представители на извънземна цивилизация.

Уфолози и официални учени продължават споровете дали е възможно такива величествени и сложни съоръжения да бъдат изградени от човека. И това при положение, че няма на разположение строителна техника поне на нивото на съвременната. Все пак явни доказателства за извънземното авторство на шедьоврите на древната архитектура не са получени, пише "Блиц".

Но неочаквано ситуацията се променя. Специалистите правят сензационно откритие, което показва, че Голямата пирамида в Гиза е създадена именно от извънземни, а не от хората. Ключът към разгадаването на тази тайна е отдавна пред очите ни – просто специалистите едва сега случайно му обръщат внимание. Работата е там, че легендарната Хеопсова пирамида се намира на 29.9792458 градуса северна ширина. Но с какво са забележителни тези цифри? А знаете ли, че скоростта на светлината е равна точно на 299 792 458 км/сек.?! Това не би могло да бъде просто фантастично съвпадение.

Най-поразителнотo обаче е, че точната скорост на движение на светлинните лъчи не е известна на хората преди 1950 г. Излиза, че преди около 4500 години строителите на първото чудо на света прекрасно са знаели този научен факт. От това следва простият извод, че месторазположението на пирамидата на Хеопс е съобразено именно с тази величина и е избрано от висш разум.

Мнозина алтернативни изследователи са убедени, че в дълбока древност технологически развити пришълци са посетили египтяните и са изградили пирамидите. Извънземните по онова време са възприемани като богове, спуснали се от небесата. Изобразявани са върху религиозни картини и произведения на изкуството. Например множество древноегипетски рисунки съдържат образи на непознати същества, надарени с невероятни качества, както и на не по-малко фантастичните им летателни апарати. Някои специалисти отиват още по-далече в твърденията си, че фараоните всъщност са хибриди между хора и извънземни, създадени, за да управляват полудивото човечество на Земята. „Зелените човечета“ са споделили с предците на съвременните египтяни знанията си и са оставили на нашата планета (при това не само в Египет) множество тайни, предназначени за бъдещите поколения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    38 8 Отговор
    Пирамидите са там от преди египетската цивилизация! А гробниците са дело на египетската цивилизация и рисунките в гробниците също са дело на египтените. Що никой не иска да приеме че преди хиляди години е имало човешка мн.напреднала цивилизация която поради някава причина е изчезнала ! Нашите железобетонни конструкции които градиме без поддръжка ще изкарат около 100 г.след това и следа няма да има от нашата високо развита цивилизация!
  • 2 SAAB

    25 3 Отговор
    Аз да питам само ......от къде знаят "врачките " какви мерни единици са ползвали ' зелените " човечета ?
    Факт е ,че човека не е маймуна......защо ни правят зорлем :)

    Коментиран от #3, #17

  • 3 Бесен Язовец

    24 4 Отговор

    До коментар #2 от "SAAB":

    Маймуната човек няма да стане обаче човека на маймуна може да стане !
  • 4 Граф Монте Христо

    53 0 Отговор
    Или на Земята е живеела свръхразвита цивилизация която се е изнесла на друга планета със скоростта на светлината - ВЕРОЯТНО ПРЕДИ ГЛОБАЛЕН КАТАКЛИЗЪМ. Защо задължително се смятаме за най-умните живели на тази планета...:):)

    Коментиран от #27

  • 5 в потвърждение на инкогнито

    31 2 Отговор
    Има един нп филм, какво ще стане ако хората изведнъж изчезнат?! И се разказва как след 50 г. няма да се познава, че е имало пътища. След 200 г. няма да се познава, че е имало къщи, села. След 500 г. - градове. Вероятно след 2 - 4000 г. мегаполиси. А вероятно след 10 000, и със сигурност след 20 000 няма да има следа от нашата циливилизация. Да, вероятно е имало развити общества преди "нас". Как са придобили знанията си, труден отговор.

    Коментиран от #6

  • 6 Инкогнито

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "в потвърждение на инкогнито":

    Как са придобили знанията ли? Придобили са ги с времето налата цивилизация се смята че на 5-6000 г.А онези ако са изчезнали 10 000 години преди нашата а са се изграждали като цивилизация 20 000 г. Сметни колко са били напред! И за филмчето си прав! Спокойно може да са се изнесли някъде другаде ако са живяли в условие на ледников период например

    Коментиран от #23

  • 7 Ефтини сензации

    7 9 Отговор
    Глупости на търкалета или търкалета на глупости...
  • 8 диди

    11 11 Отговор
    Дошли от милиарди километри със супер технология и ще правят нещо от пясък и камък.Нещо не се връзва.
  • 9 брей не знаех

    12 1 Отговор
    Значи мерната единица "км", не е френска ,а извънземна...ха,ха
  • 10 Ъъъъ

    16 0 Отговор
    Що не са ги санирали с фибран
  • 11 програма за развитие на селските райони

    6 3 Отговор
    Ако бяха в бг да са ги и санирали и асфалтирали та да изкарат не 2000 а милион години :)
  • 12 Цвъки Цветанов

    15 4 Отговор
    Стига сте лъгали хората..........много добре знаете че бат Гойко ( Бойко ) я е направил.
  • 13 Митьо Пищова и Лили Иванова

    10 3 Отговор
    Ние нямаме шанс да се развием и след 100 000 години ...
  • 14 фъкти до доказване на противното

    12 4 Отговор
    Глупост е това съвпадение! В много държави разстоянията са напр. в мили и за тях няма да има съвпадение! И кога някой е определил, колко точно е един километър !?!? Можеше да реши, че е малко по-дълъг или по-къс сещате се и тогава цифрите нямаше да паснат ;)
    Евтини сензации !
  • 15 Уую от Пичковци

    11 0 Отговор
    Да интересно съвпадение Но първо ние не знаем какви мерни единици използват извън земните . Второ дори да могат да се движат със скоростта на светлината разстоянията са толкова големи че те трябва да могат да живеят хиляди години за да преодолеят тези разстояния .Ако само това са постигнали то означава че в сравнение с тях ние сме мравки. Има много живот във вселената освен на земята Само звездите в нашата галактика са 200 млрд на 2ра степен .Шанса е огромен .Но аз защитавам тезата че преди нашата цивилизация е имало друга при това доста развита.
  • 16 Я се замисли

    13 0 Отговор
    А какво ще кажете за стойността на координатите? Кога е въведена координатната система с начало гринуичкоя мередиан? Или може би и това ни е дарение от извънземните? Хахаха
  • 17 ton4inko

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "SAAB":

    Всички извънземни използват километър в секунда защото това универсалната мерна единица във цялата вселена измислена от Македонците по времето на сътворението! :)

    Коментиран от #18

  • 18 Нео от матраците

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "ton4inko":

    Дааа вярно ....забравихме макетата ...първопричината за всичко.
  • 19 Факти много лъжат

    7 2 Отговор
    Бяха написали че Чък Норис е роден на 4 май 1945 в резултат на което на следващия ден Германия капитулира а това не е вярно !?! :)
  • 20 Фактиии що така бе

    2 0 Отговор
    Карлос(Чък) Рей Норис е роден на
    10 март 1940 г. (78 г.)
  • 21 МУТРА СТАРА

    6 0 Отговор
    а я само едно не моем да разберем- къде е тука общио сос секса, че го е писала Венчето?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 СТАМАТ

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Инкогнито":

    въпрос за предната цивилизация....и как приятелю ще ми обясните следния факт: около пластовете с последния ледников период наред с останките на пещерната мечка, саблезъб тигър и мамут..защо... питам пак ЗАЩО НЕ намирам смартфон ,лед телевизор или плейстейшън на някое келешче от предходната ти "развита" цивилизация"????? Защо.???????

    Коментиран от #24

  • 24 Gost

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "СТАМАТ":

    Като се позамисли човек повече звучи сякаш хора са я построили, но от бъдещето и пътували назад във времето.
  • 25 Малко точност

    3 0 Отговор
    В статията е написано: ".... А знаете ли, че скоростта на светлината е равна точно на 299 792 458 км/сек.?! ....." е за точно такава скорост не знам!!!!! Знам, че според Айнщайн скоростта й е приблизително 300 000 км / сек или по-точно 299 792 458 МЕТРА / СЕКУНДА, но за скорост от приблизително 300 000 000 КИЛОМЕТРА / СЕКУНДА се разбирама първи път!!!

    Коментиран от #26

  • 26 Подводница

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Малко точност":

    Не се сърди на Венчето,тя е специализирана в друга сфера.Например може с точност и подробности да каже за аналния секс,френската любов и клитора и вагината.Ах Венииии та така и не искаш да ми проведеш един по-подробен курс.
  • 27 ДДД

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Граф Монте Христо":

    много сиган се навъдило и се изнесли
    и българите като развита цивилизация
    се изнасяме със скороста на светлината