Last news in Fakti

17 Май, 2018 10:26 3 601 2

Парашутист скочи минути преди самолетът със сина му да се разбие

  • парашутист-
  • парашут-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • самолетна катастрофа

В самолетът имало 15 парашутисти, както и пилотът и сина на единия от тях

Ужасна трагедията се разигра в близост до ирландския град Едендъри. Парашутистът от полски произход Крис Каспржак скочи от самолет, оставяйки вътре своя седемгодишен син Кацпер. Няколко минути след скока самолетът се разби. Пилотът и момчето са били единствените хора в самолета. По данни на властите те не се оцелели. Полицията разследва обстоятелствата на жестокия инцидент, пише Daily Mail.

Каспржак бил опитен парашутист. Той взел сина си в самолета, тъй като момчето много обичало летенето и мечтаело да върви по пътя на баща си в бъдеще. Освен Каспржак и неговия син, на борда на самолета имало още 15 парашутисти. Всички те направили успешни скокове преди самолетът да се разбие.

Няколко минути след като Каспржак скочил, самолетът рязко променил курса си и се забил в земята. Пилотът Нийл Будич и малкият Кацпер загинали. Приземяващият се Каспржак обезумял от мъка. Той започнал да рови в земята с ръце, опитвайки се да намери тялото на сина си сред отломките на самолета. Когато спешните екипи дошли на мястото на катастрофата, успели да потушат пожара и да измъкнат телата на детето и пилота.

Следствена група вече проучва условията на трагедията. Пилотът Будич е бил професионалист от класа. Малко вероятно е катастрофата на самолета да е причинена от действията му, смятат негови колеги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2399

    10 2 Отговор
    Екстремните "спортове" и подобни начинания водят лесно до това, ярък пример е случая с Боян Петров, НО такъв е живота
  • 2 Космоса

    4 0 Отговор
    Всеки избира какъв да му е последния час...
    ...с тава със свински ребърца и купа пържени картофи пред телевизора,
    ...скок с парашут,
    ...бутилка Jack в десния джоб ,в левия буркан краставички,а в ръката полупразна карловска анасонлийка седнал някъде в гаража на къщата,
    ...дайвинг на 80 метра,
    ...в ръцете на тайландка за един звезден,последен масаж,
    ...изкачване на 8хилядник,
    ...или сутрин на изгрев слънце на брега на морето,
    ...или кой както разбира живота...на всекиму според сетивата му!
    И да сте живи и здрави!