14 Юни, 2018 19:10 5 742 7

Какво вино да пием според зодията?

  • вино-
  • зодия-
  • зодиакален знак-
  • астрология
Какво вино да пием според зодията? - 1
Снимки: shutterstock

Оказва се, че пристрастяването към една или друга алкохолна напитка зависи пряко от звездите, затова астролозите имат своя собствена представа за пиенето на вино.

Така, според техните препоръки, не можете да пиете много вино на новолуние и пълнолуние. Тези дни ние сме най-уязвими и черния дроб не може да абсорбира толкова алкохол, колкото в нормални дни.

И също така любовта към определен тип алкохол зависи и от личните особености на вашия характер. Ако предпочитате напитки със силен алкохол, най-вероятно имате решителен и силен характер, обичате големи събирания и шумна весела компания, но понякога сте склонни към тиха меланхолия.

Любителите на виното обикновено са забавни и романтични по природа. Те харесват дългите разговори на запалени свещи и топлите приятелски събирания. Феновете на шампанското са склонни към неочаквани действия, способни на всякакви неоправдани приключения, характерът им е жизнерадостен и весел. А ако обикновено предпочитате прясно изцеден сок или зелен чай, най-вероятно имате твърд, упорит и скандинавски характер. Вие сте добър човек, особено ако имате добри мотиви. В противен случай има причина да се страхувате, че в някаква ситуация лесно ще загубите контрол над себе си.

Е, ако все още нямате нищо против да освежите вечерта с чаша хубаво вино или чаша с нещо по-силно питие, тогава при избора на напитка със сигурност ще ви помогне нашия винен хороскоп.

Овен

Какво вино да пием според зодията?

Много творчески хора. Астролозите ги съветват да пият леки, сухи вина. И също шампанско. Овен има пристрастена природа, понякога се случва, да не забележи как преяжда. Тези, които са склонни към мигрена, трябва да избягват бяло вино в комбинация със сирене. На естетите Овни се препоръчва да пият напитки с блюда от бели меса и зеленчуци.

Телец

Какво вино да пием според зодията?

Телците са тънки ценители на вината. За тях са по-подходящи концентрираните с богат вкус и аромат вина. Но ако Телецът пие алкохол, тогава трябва да бъдете внимателни не за него, а за ближния си. Тъй като Телец, на който са му измъкнали алкохола под носа, ще покаже своята телешка природа. Ето защо астролозите не го съветват да пие силни напитки и да се ограничава само до сладки вина или вермути, които най-добре се консумират с мезета от бяло месо и плодове.

Близнаци

Какво вино да пием според зодията?

Те могат да пият абсолютно всичко, но най-важното е да имат добра компания. Те са шегаджии, обичат да говорят. Но астролозите ги съветват да пият бели сухи вина. И въобще за този знак са твърде полезни малките дози от вино, тъй като в него се съдържат онези микроелементи, от които Близнаците най-много се нуждаят. За тях е идеално свежото, деликатно бяло вино с цветен аромат, което чудесно се съчетава с рибни и морски дарове. Благоприятно за организма им е също мускат.

Рак

Какво вино да пием според зодията?

Представители на този знак могат да се напият от малко количество. Дори от младо вино. Най-често именно Раците пресичат границата. Ето защо астролозите ги съветват внимателно да се отнасят към виното. Най-добре е изобщо да не се пие. И ако пиенето на вино не може да се избегне, младите вина трябва да се избягват. По-добре е да пият вермут. И да комбинират тези освежаващи аперитиви е най-добре с лед и парчета лимон.

Лъв

Какво вино да пием според зодията?

Личността на Лъва е също творческа. Лъвът като цар на животните, ако пие малко повече, загубата на власт за него е непоносима. Може да се превърне от цар на животните в маймуна, а това е като смърт за него. Лъвовете, освен това, имат слаб сърдечен мускул. Ето защо пиенето и пушенето за тях е много опасно или поне трябва да се опитат да спазват определена мярка. Ето защо им се препоръчва чаша хубаво червено сухо вино с месо на скара или барбекю.

Дева

Какво вино да пием според зодията?

Често организмът им не приема алкохолни напитки. И те са против пиенето на вино. Най-изявените трезвеници. Въпреки това, астролозите също са се погрижили за тях. Препоръчва им се да пият десертни вина, наситени, червени. Но не и в големи количества. За Девите абсолютно са противопоказни силни вина с повишено съдържание на танини. Ароматно вино, особено с мек аромат на мед, заедно с рибно или бяло месо, ще приляга идеално на масата им.

Везни

Какво вино да пием според зодията?

Те са по природа ентусиасти, пристрастени към компаниите… и на следващия ден страдат от препиване. Тях повече ги мъчи не количеството изпито вино, колкото съвестта. Ето защо изключително за лечебни цели се препоръчва употребата на натурални полусладки вина, тъй като те съдържат необходимите микроелементи: йод, мед, манган. Като планински поток те носят приятна прохлада през горещия сезон. Съчетават се с десерт и плодове, както и с бяло месо.

Скорпион

Какво вино да пием според зодията?

Те са прями хора, казват истината в лицето, затова трябва в някаква степен да бъдат дипломати. Астролозите ги съветват да пият шампанско — изпарява се по-бързо — за да са винаги във форма. Освен това, Скорпион трябва да знае своята мярка, тъй като поради неконтролираното приемане на алкохол, преди всичко страда половата система. Следователно, за терапевтични цели могат да пият наситени червени вина, които перфектно се съчетават с ястия от пържено и задушено месо, както и сирене и зеленчуци.

Стрелец

Какво вино да пием според зодията?

За разлика от Телеца, в случай на препиване, те могат да навредят много повече на себе си. До такава степен, че могат да унищожат целия си семеен живот. За Стрелец натуралните вина са източник на усвояем силиций, от който организма им се нуждае повече от представителите на другите знаци на зодиака. Стрелецът е склонен към класически, сложни кадифени вина, хармонични по вкус и със сложен плодов букет. В идеалния случай те се допълват от десерт, плодове, както и пастети от домашни птици и бяло месо със сос.

Козирог

Какво вино да пием според зодията?

Това е единственият знак на Зодиака, който астролозите съветват да пие всеки ден! Истината е, че е само по половин чаша сухо вино. Тъй като обикновено имат ниска киселинност в стомаха и за по-добра перисталтика за тях е добро сухото вино. Може да се приема като нищо повече от лечебен продукт. И най-полезни за Козирога са гръцките вина, които обикновено се сервират охладени в съчетание с ястия от домашни птици, плодове.

Водолей

Какво вино да пием според зодията?

Хората Водолей са много креативни, творчески натури и астролозите не ги съветват да пият силни напитки. Те трябва да пият леки, сухи вина. Например за тях са много полезни мускатите, защото те могат да снемат стресовото напрежение и по този начин се считат за успокояващо и релаксиращо средство. По-добре е да ги използвате с бяло месо и плодове.

Риби

Какво вино да пием според зодията?

Хората, които са родени под този знак, имат уникална способност да дегустират и процесът на пиене на вино често се превръща в дегустация. Тяхната среда е течна. Те са гастрономи. Но те могат да се увлекат и да преминат тази граница. Ето защо трябва да бъдат внимателни, но могат да дегустират от всичко. Само че се препоръчва да не смесват бялото вино с червено, също да не преминават след по-силен алкохол на по-слаб. Най-подходящи за тях са белите вина, чудесно съчетани с пилешко месо и плодове.

А въобще за всички зодиакални знаци има медицинска норма за употребата на вината. Медиците съветват да се приемат по следната формула: теглото на човек се умножава по сто и се разделя на процента алкохол, който се съдържа във виното, и се умножава по 10. Резултатът е вашата норма, която не се препоръчва да превишавате. Най-добре е да използвате следните данни: възрастен човек с тегло около 70 килограма може да пие бутилка сухо вино (700 мл) със спирт 10 процента на ден (не на един път). Така, че пийте само за здраве и не забравяйте съветите на мъдрите астролози и опитни медици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесарабче

    2 0 Отговор
    Оф аман.. Аз съм дева и пия всичко, и разби ра се най-много вино, щом съм българин)
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    Почти улучиха!
  • 3 Пийте

    2 0 Отговор
    Каквото ви се пие!
  • 4 Голям прос

    1 0 Отговор
    Пием всичко каквото подаде лентата, само да е домашно. И с мезе
  • 5 Алфа Ромео

    0 0 Отговор
    Я съм шаран, бича само твърдо, но по-принцип не прекалявам.
  • 6 пост

    1 0 Отговор
    700мл от сутринта ли да ги мятаме или след 11:00 часа, както е в някои американски щати?
    Всичкото българско вино на пазара е ''кръщавано''.
  • 7 стоян

    0 0 Отговор
    Кой ги пише тези глупости с тия зодии и защо ги четем Все едно чета 10 годишни изследвания на научни екипи