Last news in Fakti

15 Юни, 2018 13:42 2 347 3

Дрескод в синьо наложиха първите дами на България и Македония (СНИМКИ)

  • десислава радева-
  • мая иванова-
  • първи дами-
  • българия-
  • македония-
  • съчетаха-
  • тоалети

Съпругата на президента Радев ще подари антикварно издание с родна поезия на македонски език на гостенката си

Дрескод в синьо наложиха първите дами на България и Македония (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА

Президентът на Македония Георге Иванов пристигна заедно със съпругата си на официално двудневно посещение у нас по покана на българския държавен глава Румен Радев.

Официалното посрещане се състоя на площад "Св. Александър Невски“ в столицата.

За церемонията първите дами на България и Македония бяха съчетали тоалетите си. Десислава Радева се появи в елегантна лятна рокля с дължина до коляното. Кройката на модела бе напълно изчистена като акцентът падаше единствено върху няколко дебели ленти в различни нюанси на синьото по продължението на дрехата.

Дрескод в синьо наложиха първите дами на България и Македония (СНИМКИ)
Снимки: БТА

Нейната македонска колежка също бе заложила на морския цвят. Г-жа Мая Иванова се появи в тъмносин костюм от две части — сако и пола. Моделът бе със стилен дизайн и без никакви орнаменти. Открояваше се само копринената риза с флорални елементи под сакото на първата дама.

Дрескод в синьо наложиха първите дами на България и Македония (СНИМКИ)

Техните съпрузи — държавните глави на двете балкански страни, също бяха в тон с дрескода на половинките си. Румен Радев носеше тъмносиня вратовръзка, а Георге Иванов — сходен аксесоар, отличаващ се с ленти в различни нюанси на цвета.

В рамките на визитата за двете първи дами е предвидена специална програма. Радева и Иванова ще разгледат къщата музей на Никола Въпцаров, Художествената галерия и Етнографския музей. Те ще присъстват и на литургия в катедралния храм "Св. Ал. Невски".

Дрескод в синьо наложиха първите дами на България и Македония (СНИМКИ)

Графикът на съпругите на президентите на България и Македония неслучайно е наситен с културни мероприятия. Всеизвестен факт е, че г-жа Мая Иванова е страстен почитател на литературата и в частност на поезията. Ето защо и подаръкът на Десислава Радева за височайшата й гостенка е ценно антикварно издание с родна поезия на македонски език. В книжката са събрани лирични произведения на изтъкнати български творци като Борис Христов, Атанас Далчев, Блага Димитрова и Валери Петров.

Дрескод в синьо наложиха първите дами на България и Македония (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    5 0 Отговор
    Нашата е толкова цветна, да не идва от парада...
  • 2 ПЕЕВ

    6 0 Отговор
    САМО НА МЕН ЛИ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ РАДЕВА МИ ПРИЛИЧА НА БОРЕЦ.

    Коментиран от #3

  • 3 очовидец

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    чудя се кой е по-як? Деса или Румен?