Last news in Fakti

17 Юни, 2018 09:08 10 826 6

Хъркането ще изчезне завинаги! Трябва ви само четка за зъби и...

  • хъркане-
  • здраве-
  • упражнение-
  • език-
  • масаж-
  • лекува-
  • подтискане

С няколко простични процедури и почти никакви усилия ще се отървете от досадния навик

Хъркането ще изчезне завинаги! Трябва ви само четка за зъби и... - 1
Снимка: shutterstock

Хъркането е много неприятно и досадно състояние, което може да ви докара до лудост. Човекът, който хърка, причинява много неудобства на онзи, който спи до него. Освен това хъркането пречи на здравия сън и се пречи на правилното снабдяване на мозъка с кислород на края хъркащият човек се чувства уморен и сънен през целия ден.

Основната причина за хъркането обикновено е набъбване на езика, което от своя страна означава проблеми в черния дроб. Само чрез възстановяване на добрата работа на този орган можете да се отървете от хъркането завинаги.

Има обаче, едно временно алтернативно спасение. Чрез масажиране на основата на езика, можете да забравите за досаден проблем за известно време.

За да направите това, ви е необходима обикновена четка за зъби и тези прости указания, които да следвайте:

Хъркането ще изчезне завинаги! Трябва ви само четка за зъби и...

Отворете устат, леко изплезете език и направете това, което вашият лекар прави, когато преглежда гърлото ви с шпатула - само с показалец натиснете езика към челюстта, за да получите достъп до основата на езика.

След това с кръгови масажиращи движения го избутайте към брадичката.

При подуване на основата на езика, когато го правите това упражнение може да изпитате лека болка. Регулирайте силата на натиска на удобно ниво. Просто трябва да продължите масажа, докато болката отмине. След това увеличете натиска, докато отново усетите лека болка.

Повтаряйте това , докато не изчезнат неприятните усещания.

Сега можете спокойно да си легнете и да не дразнят близките си с хъркането. Друг важен момент — при такъв масаж на езика е, че може да възникне рефлекс на повръщане. Прочетете по-долу как да го избегнете!

Вземете четка за зъби и я прокарайте по езика от върха до основата. По този начин ще определите мястото, където се задейства рефлексът за повръщане.

С четка за зъби, масажирайте мястото, което се намира в определена точка. Но не се опитвайте да отидете по-навътре. Масажът може да се направи по време на вечерното миене на зъби или специално, в удобно за вас време. Продължете го за десет секунди. Това е много неприятна, но необходима процедура, която ще ви помогне да намалите чувствителността.

Вие ще забележите само след няколко дни от прилагане на процедурата, че този рефлекс няма да се проявява толкова активно. Продължете с упражнението, ако е възможно и увеличете времето на масажа и района за масажиране.

Имайте предвид, че постигането на желания резултат няма да се случи бързо. Може да отнеме около месец, за да се постигне намаляване на рефлекса за повръщане. Не спирайте опитите след първия ден.

В случай, че след като сте спрели упражненията за потискане на рефлекса, той се върне, повторете курса на масажиране.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цонко

    15 2 Отговор
    По-големи глупости не бях чел скоро.
    Сигурно г-жа Кобилкина ви ги пробутва
  • 2 До основата на езика

    27 3 Отговор
    Сега ми светна,що жените рядко хъркат.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АСДДСА

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "До основата на езика":

    Хаха, правилно :)
  • 5 Хитлерюген

    6 2 Отговор
    Какво набъбване на езика, какви глупости? И децата знаят, че хъркането е поради пролапс на мекото небце! Това, че съм медицинско лице, не е причина, да се заяждам. Но бъркате и простолюдието и после спорят разгорещено и си вярват. Изтрийте тази жалка статия, че направо е срамна неинформираноста ви!

    Коментиран от #6

  • 6 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хитлерюген":

    За неинформираностТа как да е, но ако говорим за твоята полуграмотност... Какво ще кажеш?

    Иначе, може да си прав, но да си медицинско лице, демек образован, сериозен човек и да пишеш полуграмотно като голяма част от индивидите във форума, това е неразбираемо! Аз бих се срамувал за себе си!