Last news in Fakti

3 Юли, 2018 05:44 4 570 7

7 домашни лека против главоболие (ВИДЕО)

  • болка-
  • съвети-
  • здраве-
  • домашни лекове-
  • лек-
  • главоболие

Повечето типове стандартно главоболие се овладяват с прием на медикаменти, като аспирин и ибупрофен

7 домашни лека против главоболие (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Главоболието е изключително често срещан проблем и няма човек, който да не е страдал от това състояние поне веднъж в живота си. То може да бъде провокирано, както от различни стресови ситуации, така и от тежки неврологични болестни състояния или по-простички неща като остра миризма например.

Като изключим дискомфорта, повечето главоболия са временни и успешно можете да ги прогоните с помощта на домашни лекове или алтернативни средства, различни от лекарствата.

Ето 7 домашни лека против главоболие:

Масла от мента и лавандула за потапяне на краката

Някои естествени лечители вярват, че потапянето на стъпалата във вода е силно лекарство против главоболие. Горещата вода притегля кръвта в стъпалата и по този начин облекчава налягането в кръвоносните съдове, намиращи се в главата. Няколко капки масло от мента или лавандула осигуряват успокояващ ефект.

7 домашни лека против главоболие (ВИДЕО)

Чай от корен от джинджифил

Джинджифилът може да потисне гаденето, което често съпровожда мигрените. Пригответе чая като сварите на тих огън в покрит съд три четвъртини корен от джинджифил в две чаши вода. Варете в продължение на 30 минути.

Чаят от лайка съдържа съставки, които помагат за понижаване на болката и същевременно отпускат тялото. Пригответе си чаша чай от лайка, като сложите едно пакетче в току-що завряла вода и го оставите в покрит съд за 10 минути.

7 домашни лека против главоболие (ВИДЕО)

Магнезий

Учените, които правят изследвания върху главоболието, твърдят, че хората с мигрена трябва да държат в кутията си с лекарства и таблетки магнезий. Оказва се, че при мигрена нивото на магнезия в мозъка е много ниско.

Масло от мащерка и розмарин — за разтривки на главата

За да облекчите главоболието, капнете по една-две капки масло от мащерка или розмарин върху всяко слепоочие и върху челото си. Втрийте внимателно в кожата, след това го оставете за няколко минути да попие.

7 домашни лека против главоболие (ВИДЕО)

Екстракт от чобанка

Тази не особено популярна билка се е доказала като ефективен метод за облекчаване на мигрената. Препоръчителната доза е 75 мг 2 пъти дневно в продължение на един месец, а след това — по 50 мг на ден.

Витамин В2

Медицински анализ разкрива, че приемането на 400 мг от рибофлавин (витамин B2) всеки ден в продължение на три месеца рязко намалява главоболието — с до 50%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ежко бежко

    2 3 Отговор
    Само мащерка и красив предмет!Да не ти се мота в краката,нещо ,с отрицателна енергия !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Порки

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Пак ти казвам, че й майка ти е много доволна от моето лекарство. Пие го направо от хуя ми. А като си тръгва ми бие чекия в един буркан, за да донесе да си пийнеш и ти...

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.