Last news in Fakti

5 Юли, 2018 07:30 3 073 5

5 юли 1946 г. Раждат се бикините

  • бикини-
  • мода-
  • плаж

На 5 юли 1946 г. Луи Реар представя първите бикини по време на Седмицата на модата в Париж.

19-годишната красавица Мишелин Бернардини разхожда първите бикини на ревю на бански в един от плувните комплекси.

Десетки кореспонденти отразяват дефилето. Отвъд океана оскъдното облекло предизвиква истински шок, защото било твърде скандално за вкусовете на добродетелните американки.

В същото време в следващите месеци Мишелин получава над 50 000 писма от почитатели.

Любопитен факт е, че тя не е професионална манекенка. Бернардини е стриптийзьорка в „Казино дьо Пари”, но по онова време била и единствената дама, откликнала на офертата на Реар да представи измислените от него бански.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    8 5 Отговор
    по хубаво от бурка на Айше,нищо няма
  • 2 Diselа

    10 0 Отговор
    Преди това с шалварите ли са ходили на плаж..представям си да се демократ тез бурки и шалвари да станат 100 кила мокри козяци по тебе нема излизане .
  • 3 аврамъ бакалинъ

    7 1 Отговор
    Абе французойката е друга бира тя разбира от любов и още нещо а айшето ако го загледаш или барнеш в онези чалмосани страни недайси боже ти е бедна фантазията от това което ще ти се случи така че избора е ваш и той е ясен надявам се ... viva la france !
  • 4 ИВАН

    4 0 Отговор
    А кога ще празнуваме деня на прашките ?
  • 5 Георгиев

    0 2 Отговор
    Окосмяването подпомага изпарението на влагата около гениталиите и под мишниците. Човек по-трудно се боледува от гъбични заболявания по кожата, а те са много упорити и сръдни за лечение. За сърбежите и миризмата... Бикините и прашките са вредни