Last news in Fakti

10 Юли, 2018 10:29 4 363 3

Слънцезащитният ви крем може да ви вкара в затвора

  • слънцезащитен крем-
  • незаконен-
  • хавай-
  • проектозакон-
  • затвор

Това би станало на Хаваите ако нов проектозакон влезе в сила

Слънцезащитният ви крем може да ви вкара в затвора - 1
Снимки: shutterstock

Слънцезащитният ви крем скоро може да ви вкара в затвора на Хаваите.

Губернаторът на американския щат се очаква да подпише тази седмица законопроект, който ще превърне островния рай в първия в света, който забранява използването на слънцезащитни продукти, съдържащи вредни химикали, в опит да се защити морският живот.

Химикалите оксибензон и октиноксат, въпреки че са ефективни при предотвратяването на рак на кожата, могат да допринесат за избелването на кораловите рифове, според няколко различни екологични проучвания. Химикалите могат да убият и новите корали.

A post shared by @forprettypictures on Jun 7, 2018 at 6:00am PDT

#jcinalohastate#hawaii#oahu#hanaumabay#naturepreserve Please protect this place.

A post shared by JC (@jc_escargo) on Jun 3, 2018 at 9:51pm PDT

Трудно е да се избегнат тези химикали при закупуване на слънцезащитни продукти, тъй като до 70% от тези, които понастоящем се продават на пазара в САЩ, ги включват, посочва T+L

Слънцезащитният ви крем може да ви вкара в затвора

Законът ще направи незаконни продажбата и разпространението на слънцезащитни продукти с химикалите. Той обаче няма да засегне туристите, които носят забранената козметика от дома си. Забраната ще влезе в сила през 2021 г.

"Като помислите, нашият островен рай, заобиколен от коралови рифове, е идеалното място, където да се определи златният стандарт за света", казва сенаторът Майк Габард, който представи законопроекта. "Това ще доведе до огромна разлика в опазването на нашите коралови рифове, морския живот и човешкото здраве", посочва още той.

Карибският остров също ще забрани използването на слънцезащитни продукти с тези химикали през 2021 г.

Минералните слънцезащитни продукти са сред най-добрите възможности за туристи, които искат да защитят кожата си, без да вредят на кораловите рифове.

В тях се използват цинков оксид и титанов диоксид, които отразяват слънцето от кожата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    4 1 Отговор
    Спирам да ходя там

    Коментиран от #2

  • 2 лабораторията

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Най-добре спри да четеш само заглавията, ами започни да прочиташ и статиите. Пише,че не важи за туристи донесли си козметиката от вкъщи, но теб отново едва ли те засяга, защото посещаваш хаваите само посред нощ в 3 час от съня си
  • 3 Ммм

    4 0 Отговор
    Да вземат да се погрижат за пластмасовите боклуци с които съсипват природата, не да се занимават с глупости, точно американците са тези които хабят най-добрите много от ресурсите на планетата. Да си видят къщите и колите с които замърсяват.