Last news in Fakti

6 Август, 2018 00:30 8 320 19

Безразборният или моногамният секс е по-добър?

  • безразборен-
  • моногамен-
  • секс-
  • по-добър
Безразборният или моногамният секс е по-добър? - 1
Снимка: Shutterstock

Сексът с непознат или само за една нощ си има своите предимства – изпитвате удоволствието, от което се нуждаете, без да се ангажирате емоционално с човека, с когото спите. Но колко качествен е той? Оказва се, че колкото по-добре се познават двамата в леглото, толкова по-добър е сексът между тях, пише tialoto.bg. Ето защо интимните взаимоотношения при хората, които са заедно от дълго време, са по-страстни.

Предимството на обвързаните е, че знаят какво обича другият и заедно могат да изпробват нови фантазии. Освен това те не изпитват напрежението, което го има на среща и секс с непознат, а се наслаждават на всяко едно усещане.

Ако първия път с новия ви партньор не е като по филмите и въобще не ви хареса, не се притеснявайте. Причината е, че вие не сте наясно с предпочитанията на другия. От друга страна той може да не харесва определена поза, но за да не развали момента, да се съгласи на вашето предложение и така да изпитва дискомфорт само и само, за да не се изложи.

Сексът не може автоматично да стане по-качествен, ако се обвържете, но може значително да се подобри, ако е с един и същи човек.

Ето три обяснения защо сексът е по-удовлетворяващ, ако сте в по-сериозни отношения:

1. По-добра комуникация = по-хубав секс

Това доказва проучване, проведено в Медицинския университет във Виена, обхващащо жени в дългосрочни взаимоотношения. Те са поддържали дневник заедно с партньорите си за своя сексуален живот. И двете страни съобщават за засилено сексуално удоволствие, което според учените се дължи на това, че двойките имат по-добра комуникация помежду си, докато при непознатите тя липсва.

„Дори задължението да си водят дневник подобрява секса помежду им, защото преди да ни предадат резултатите, двамата виждат какво е написал другият и със сигурност умуват какво могат да променят или подобрят“, коментира д-р Михаела Байер-Едер, ръководител на изследването.

2. Необходими са време и усилия, за да може наистина да опознаете партньора си

„Няма човек, който да е отличник в секса. Всичко зависи от двамата, казва Никол Праус, главен изследовател в лабораторията за сексуална психофизиология и афективна невронаука в Калифорнийския университет. Според Праус единственият начин да правите по-хубав секс е да слушате партньора си. Междувременно изследователката и колегите ѝ изтъкват, че жените изпитват оргазъм по-често, когато са обвързани, а не когато преспиват със случайни мъже. Те стигат до заключението, че това се дължи на факта, че жените са склонни на сексуални фантазии, когато са обвързани.

3. Безопасният секс е по-хубав

Установено е, че безразборните интимни контакти невинаги са безопасни. Когато мъжът и жената се пазят, те са по-спокойни и не напрягат мислите си с тревоги за забременяване и болести, които се предават по полов път. Така се наслаждават повече на случващото се и сексът е по-продължителен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сладейчо

    16 1 Отговор
    обичам та !
  • 3 Ванката

    23 1 Отговор
    Нямам търпение да чета коментарите :D
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тоягата

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПРИРОДА":

    Хубав си й е пълдялника, недей така. Казан нова ще я люска като мечка лютеница и ще пита за още..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РЗС

    10 1 Отговор
    Момчета, трябва да се пускаме по-възможно най-много пързалки
  • 8 Дрън-Дрън

    24 3 Отговор
    Полигамията е за коврите ве... Наричайте го безразборен секс, ама това си е ковраджийска работа!
  • 9 Облаците

    5 5 Отговор
    Лека нощ пъпеш :)
  • 10 грил танц

    3 7 Отговор
    Мъжът си го бива,пакетът също!Ще го сънувам!Жалко ,че лицето му се не вижда!Дупето казва,той си е мой! Приятни еротични сънища!
  • 11 СЕКСКЪРТАЧ

    21 5 Отговор
    Това за познатите е вярно защото една позната от повече от 10г все се оплаква, че мъжът и не я поглежда а тя е супер секси и и личи, че е загоряла и един ден я гледам как ходи наперена и наконтена и направо се одървих и и казах що не ми дойдеш на гости с преспиване щом мъжът ти го няма пък и не те и поглежда и очаквах да ме скастри, но каката беше зверски загоряла и взе, че прие........ Ааааа пичове още в асансьора ме награби и цяла нощ беше върху мен, вика ти само си лежи да не се измориш аз знам какво да правя....! Така, че секса с познати е по як!
  • 12 nadarven

    5 2 Отговор
    Венелинке искам с теб да правя безразборен танц ;)

    Коментиран от #13

  • 13 nadarven

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "nadarven":

    Дай я тая и аз да я изкъртя - да и се опрви загорялото :)
  • 14 гощо

    10 1 Отговор
    А бе друго си е да има разнообразие.
  • 15 гост

    4 0 Отговор
    Облаците,как са внуците,защо лудуваш?Нали имаше уж, до тебе успокоително,голямо нещо!По спокойно ,го давай!

    Коментиран от #16

  • 16 крюшо

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Ей грозен къде си беее ?!!?
  • 17 Несъгласен

    3 1 Отговор
    Тая на снимката с дебелия г"з и осмянките какво го е награбила този пич... Гладна и жадна за е""не, обаче на дебели п""ки не обръщам капка внимание... Няма да я е"а... Да отваря шкафа с вибраторите!!!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Хмм

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Несъгласен":

    И аз
  • 19 Гьона

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Несъгласен":

    Ти само анорексички ли къртиш ве болен..?