1 Август, 2018 16:16 3 011 3

Предсказанията, които все още не са се сбъднали (ВИДЕО)

  • предсказания-
  • пророчества-
  • миналото-
  • сбъднали-
  • не са се сбъднали

Предсказването на бъдещето винаги е вълнувало хората още от древни времена

Предсказанията, които все още не са се сбъднали (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Предсказването на онова, което ще се случи, винаги е вълнувало хората още от древни времена. Бъдещето е неясно, то предлага множество варианти на всякакви ситуации и събития. Независимо от това, колко ни се иска да разберем какво ще се случи утре, следващата седмица или след 20 години, съществуват толкова много променливи, които ни пречат да разберем какво точно ни очаква. Въпреки това хората от хилядолетия се опитват да разгадаят тази тайна и да надникнат в онези далечни моменти напред във времето.

Някои от изречените предсказания се сбъдват, а други са далеч от нашата реалност и могат никога да не се случат.

Ето няколко предсказания от миналото, които все още не са се сбъднали:

Томас Едисън е един от най-великите изобретатели на всички времена. Но прогнозите му за бъдещето на строителството днес доста се разминават с реалността. Едисън предричал, че в бъдеще ще се строи само със стомана. Според него всяка част от днешните къщи щяла да е от плътни метални сплави.

Предсказанията, които все още не са се сбъднали (ВИДЕО)

В сборника си „Марсиански хроники“ писателят Рей Бредбъри предполага, че в бъдещето ще има човешки колонии, които постоянно ще живеят на Марс. Но колкото и да се спекулира с тази идея, тя все още не е осъществена. Вероятно тя ще отлежи и ще чака бъдещото човешко развитие.

Предсказанията, които все още не са се сбъднали (ВИДЕО)

Други предсказания от миналото предричали, че домакините по света ще станат много мързеливи, тъй като с развитието на роботиката всяка къщна работа ще се изпълнява от роботи. Те ще мият, перат, чистят и готвят.

Предсказанията, които все още не са се сбъднали (ВИДЕО)

Разбира се, всички тези предсказания за бъдещето може и да станат истина напред във времето, но засега изглеждат толкаво далечни от реалността, в която се развива човешкият живот днес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 циганина

    6 5 Отговор
    mi za ino triseta4i i ai6eto 6a vi predskaji sadbata
  • 2 123

    12 0 Отговор
    Ако човечеството не промени много неща в развитието си и мисленето си, след 2-3 хиляди години на земята ще съществуват само племена, съсипана планета с малко живот и много боклуци.
  • 3 Янко партизанина

    4 4 Отговор
    Ни ми дреме. Места го у другию крачол.