Last news in Fakti

4 Август, 2018 09:38 6 022 14

Маскирани обраха дома на Лили Иванова докато спи

  • лили иванова-
  • обир-
  • кражба-
  • нахлуване с взлом-
  • дом-
  • криминално-
  • крими

Маскирани крадци са обрали жилището на Лили Иванова на столичната улица "Оборище", съобщава "Уикенд".

Обирът е бил извършен в края на месец юни, но естрадната прима е настояла пред МВР това да се пази в тайна.

Крадците са проникнали в апартамента на живата легенда, прониквайки през таванските помещения. Не е известно как апашите са съумели да стигнат до тях. Подозира се, че или са използвали шперц, с който са отключили входната врата на кооперацията, или са скочили от покрива на съседна сграда. Крадците са се спуснали от тавана с въже до терасата на певицата, след което са проникнали в жилището ѝ през балконската врата.

Кражбата е била извършена посред нощ – около 3:30, като охранителни камери от блока са заснели действията им. Апашите обаче не могат да бъдат разпознати, тъй като са носели черни маски и ръкавици.

По време на обира Лили Иванова е била в апартамента си, но не е усетила чуждо присъствие. Естрадната легенда е повикала полицаи от Пето РПУ в София на следващия ден около обяд, когато се събудила и установила, че ѝ липсват пари, бижута и ценни предмети. Общата стойност на откраднатото се равнява на няколко хиляди лева. Пред полицаите от сектор "Грабежи" Лили Иванова обяснила, че преди да си легне е активирала алармата, която обаче не се е задействала при влизането на апашите. Естрадната легенда е помолила криминалния случай да не попада в сводката на МВР, за да не предизвиква излишен медиен интерес.

Дръзкото нахлуване в дома на примата удивително наподобява обира над друга знаменитост – водещата от БНТ Мира Добрева, която също бе ограбена, докато спи. Журналистката обаче даде гласност на случая и разпространи видеокадри на единия от апашите, проникнали в жилището ѝ.

За нахлуването в апартамента на Лили Иванова криминалистите подозират бандата на столичния крадец Павел Илиев - Пачата, който е обявен за издирване. Пачата е търсен от МВР заради взломна кражба в Слънчев бряг, извършена на 4 юли. Ченгетата подозират, че преди да забегне към южното черноморие с бандата си, Пачата и свитата му са обрали апартамента на Лили Иванова на "Оборище".

Съседи на естрадната прима потвърдиха информацията на "Уикенд" за скорошен обир на апартамента ѝ. Според думите им, полицаи разпитвали всички живущи в кооперацията на улица "Оборище", но нито един не видял крадците. Любопитен детайл е, че в нощта на обира пазачът на входа не е бил на работа, тъй като ден по-рано постъпил в болница. Охранителят, пазещ блока, също е разпитан и е установено, че не е съпричастен към обира в дома на Лили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Палачът

    16 2 Отговор
    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ. КОГА ЩЕ ВЪВЕДЕМ СМЪРТНИТЕ ???
    ВЕЧЕ СЪМ ЗА , НО САМО НА БЕСИЛКАТА .
  • 2 санде

    6 4 Отговор
    Една много жълта, жълта новина. Внимаваѝте какво пишете и поднасяте на читателите.
  • 3 Ефтини сензации

    4 5 Отговор
    Брей.... Ако бяха отмъкнали баба ви Лиляна, какво щяхме да правим?😊😊😊😊😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #10

  • 4 Полицията спи

    13 5 Отговор
    Пазачът със сигурност е в играта. Взел е 50-70 лв. да се пише болен. И някой от СОТ-а е казал, дали има датчици на балконските врати. Няма закони, няма прокуратура, няма съд. Всички се страхуват от мафията.
  • 5 ЕХА

    10 3 Отговор
    Душата ми - врата без ключ - готова е по всяко време добрия гост, макар и чужд, макар и нощем да приеме.
  • 6 Петър

    5 5 Отговор
    Иии да тии и дъртата вещица, събуди ла са е на обяд, тя не заключва врата а чака някой да е обладае ама нейсе само пари са взели..... нищо другия път
  • 7 656

    3 5 Отговор
    А не я ли "боднаха" докато нанкаше, белкем я заплодят
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Аз Варна

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ефтини сензации":

    Да бе,знаеш ли какво е капризно бабето,да си вземат бела на главите.За какво им е.Колкото до обира,не я жалете толкова-Робин Худ и приближените му взимат от богатите,за да дадат на бедните.
  • 11 Таурус

    5 3 Отговор
    Притесних се-всичко наред ли е с „Националното ни наследство”.Ако се затрие реликвата,после нашите внуци какво ще разказват на техните.
  • 12 Лилето

    3 3 Отговор
    Щяла да умре не знам кога си - запазили го в тайна. Обрали я през юни - запазили го в тайна. Измислили й нов рожден ден - запазили го в тайна. Тя, цялата, е една огромна тайна... Какво ли още ще ни разкрият? Не искам и да си помисля... Животът ми няма да е същият.
  • 13 Иво Недялков

    3 1 Отговор
    Крадците били с бурки - трябва да ги хванат и глобят, тия мюслита!...
  • 14 Гост

    1 0 Отговор
    Кражбата е грях, независимо от това кого са обрали......